Aviz favorabil pentru pasapoartele biometrice

 Aviz favorabil pentru pasapoartele biometrice
Deputatii din comisia pentru aparare tin cu orice pret sa intre in randul tarilor Uniunii Europene si au dat, astfel, aviz favorabil in cazul ordonantei privind introducerea pasapoartelor biometrice.

Presedintele comisei de aparare, Costica Canacheu, a explicat ca introducerea pasapoartelor biometrice va duce la protejarea cetatenilor, insa el a fost contrazis de deputatul PSD Georgian Pop, singurul care s-a impotrivit masurii, care sustine ca datele personale de pe cip ar putea fi modificate de hackeri, informeaza Evenimentul Zilei.

Plenul Camerei Deputatilor se va pronunta asupra acestei ordonante, in cazul careia forul decizional e Senatul. Introducerea acestei masuri a starnit o serie de proteste.

La inceputul lunii, Dealul Mitropoliei din Bucuresti a fost "asaltat" de sute de credinciosi si preoti ca sa isi arate nemultumirea fata de datele continute de noile pasapoarte biometrice puse in circulatie. Acestia spun ca noile acte contin asocierea de cifre 6-6-6 si sunt nemultumiti si de dispozitivul inclus in pasapoarte, care contine detalii personale biometrice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
289

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
493

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
147

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...