SOLUȚIE la supraaglomerarea penitenciarelor: DEȚINUȚII – cooptați la muncă în agricultură!

SOLUȚIE la supraaglomerarea penitenciarelor: DEȚINUȚII – cooptați la muncă în agricultură!
Măsură inedită! Deţinuţii ar putea fi cooptaţi la munci agricole sau în activităţi productive de către persoane fizice, persoane juridice şi autorităţi, în baza unui contract, prevede planul de măsuri lansat de Justiţie, pentru reeducerea supraaglomerării din penitenciare şi îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie.

Ministerul Justitiei lansează procesul de informare şi consultare publică pentru reducerea sustenabilă a supraaglomerării din penitenciare şi îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi aduce în atenţia publicului planul de măsuri adoptat împreună cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) la 30 iunie 2016, arata agrointel.ro.

Conform documentului, se are în vedere întocmirea şi actualizarea unei baze de date/unitate cu oferta de muncă (număr de persoane) existentă în fiecare penitenciar şi postarea acesteia pe website-ul fiecărei unităţi şi disponibilul de personal ce poate escorta deţinuţi la punctele de lucru exterioare locului de deţinere.

Totodată, se vor evalua opţiunilor pe piaţa muncii, se vor identifica potenţialii beneficiari ai forţei de muncă din penitenciare şi se vor încheia contracte cu beneficiarii prestaţiilor persoanelor private de libertate aflate în regim deschis şi semi-deschis. Data limită până la care sunt așteptate propuneri din partea cetățenilor este 9 septembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
331

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
566

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
167

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...