Descinderi DIICOT în judeţ, la contrabandişti! 15 persoane vor fi aduse la audieri!
UPDATE!

Descinderi DIICOT în judeţ, la contrabandişti! 15 persoane vor fi aduse la audieri!
Sub coordonarea anchetatorilor de la Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Botoşani, joi dimineaţă au loc descinderi în judeţ.

Marţi, opt descinderi au fost efectuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea DIICOT, la opt suspecţi de contrabandă, patru dintre ei fiind plasaţi în arest la domiciliu.

UPDATE:

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2015, s-au constituit trei grupări infracţionale organizate, care au desfăşurat în mod repetat activităţi de introducere în ţară, prin contrabandă, peste râul Prut, la frontiera dintre românia şi Republica Moldova, a unor cantităţi de ţigări de provenienţă moldovenească,grupări care, deşi aparent funcţionau independent, au derulat temporar şi "activităţi comune", fiind traficate peste 41.000 de pachete cu ţigări, prejudiciul adus astfel bugetului de stat fiind de 412.500 de lei.

După ce ţigările erau preluate şi transportate pe teritoriul României, de către cărăuşi, erau depozitate temporar la domiciliul membrilor grupării sau în alte locaţii prestabilite, după care erau distribuite pe piaţa neagră. În cadrul dosarului penal sunt cercetate 16 persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

Joi au loc 17 percheziţii domiciliare în judeţ, urmând să fie puse în executare 15 mandate de aducere.

La acţiune participă lucrători ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani, Inspectoratului de Poliţie al judeţului Botoşani şi Poliţia oraşului Darabani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
112

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
245

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...