Managerul Nova Apaserv încă mai aşteaptă decizia Consiliului de Administraţie pentru a rămâne în funcţie până în 2021!

Managerul Nova Apaserv încă mai aşteaptă decizia Consiliului de Administraţie pentru a rămâne în funcţie până în 2021!
Emoţiile devin tot mai mari pentru Gabriel Cârlan, şeful operatorului de apă. Şedinţa Consiliului de Administraţie al Nova Apaserv, în care urma să se dezbată solicitarea managerului general de modificare a unor articole din contractul de mandat, care să-i permită prelungirea mandatului până în 2021, s-a amânat "pentru o dată ulterioară".

Trei membri ai Consiliului de Administraţie au lipsit de la şedinţă, toţi trei susţinuţi de PSD în CA, şi nu este prima dată când se întâmplă. În urmă cu două săptămâni, managerul a transmis Consiliului de Administraţie al operatorului de apă, format în majoritate din liberali, o invitaţie la negocierea contractului de mandat, manevră prin care îşi asigura rămânerea la conducerea Nova Apaserv până în 2021!

Mai exact, liberalul solicită înlocuirea unui punct din contractul de mandat care arată că "prin convenţia părţilor, cu o lună înainte de expirarea contractului, acesta poate fi prelungit", cu un alt articol care să arate că: "prin acordul părţilor anterior expirării prezentului contract de mandat, acesta poate fi prelungit prin act adiţional", respectiv încheierea unui act adiţional prin care durata contractului să se prelungească până pe 23 mai 2021.

Gabriel Cârlan este convins că, în ciuda unui acţionar majoritar "ostil"- Consiliul Judeţean, condus de PSD, nu va avea probleme în a-şi exprima punctele de vedere.

"Încă mă gândesc dacă vreau să continui, să văd ce se va întâmpla. Bineînţeles că mă aştept la orice, dar nu am discutat încă cu nimeni despre viziunea noului Consiliu Judeţean în privinţa operatorului de apă. Eu o iau ca pe o provocare, dar nu ştiu ce se va întâmpla. Dar toate lucrurile se pot negocia, discuta, nu văd o aşa mare problemă. Poate vor să schimbe politica, poate vor să schimbe ceva. Cred însă că suntem destul de maturi încât să discutăm o problemă serioasă pentru judeţ", declară Gabriel Cârlan.

Mandatul actualului manager la conducerea Nova Apaserv expiră în 2017, însă în cazul în care acesta îşi pierde postul din motive neimputabile lui, va obţine echivalentul a 24 de indemnizaţii sub formă de compensaţie. Adică aproximativ 240.000 de lei brut. Cât despre asta, Gabriel Cârlan spune că nu este tocmai liniştit.

"Nu poţi să stai liniştit niciodată, nu este un post liniştit. Activitate fără întrerupere, cu probleme. Eu o iau în sensul bun al cuvântului, orice se poate discuta şi negocia, vreau să discut matur problema asta, dar nu cred că vom ajunge să ne fugărim prin societate sau prin oraş", susţine managerul Nova Apaserv.

Consiliul de Administraţie al Nova Apaserv este mai degrabă subordonat managerului, dat fiind că este dominat de colegii de partid ai managerului sau membrii sunt susţinuţi de PNL. Este vorba de preşedintele Constantin Grigoroşcuţă şi Lucian Diac- Milatinovici, Daniel Tupiluşi, Brânduşa Bucşă şi Ionuţ Cârnu. Diac şi Cârnu s-au remarcat prin aceea că au fost consilierii fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, cel care de altfel a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca CA-ul să fie dominat de PNL, ocupând la maximum- nouă- numărul membrilor acestui for.

De partea cealaltă, PSD îi susţine în CA pe Dan Deleanu, Cristina Anton şi Albert Tănase. Mai trebuie spus că prea puţini din membrii CA-ului au vreo legătură cu domeniul în care iau decizii- niciunul nu este specializat în management sau în hidrotehnică.

 

Spune-ne opinia ta