Direcţia Silvică argumentează refuzul de a permite desfăşurarea competiţiei de airsoft în pădurea Agafton

Direcţia Silvică argumentează refuzul de a permite desfăşurarea competiţiei de airsoft în pădurea Agafton
Weekendul care a trecut a adunat la Agafton mai mulţi amatori de airsoft, la fel ca în anii anteriori, într-o competiţie organizată de Clubul Sportiv AIRSOFT "Bad Brothers" Botoşani în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret Botoşani. Numai că, spre deosebire de anii trecuţi, sportivii nu au mai avut acces în pădure, fapt care a stârnit indignarea participanţilor.

Acum Direcţia Silvică transmite un punct de vedere vizavi de normele ce reglementează activităţile în pădure, pe care îl facem public în continuare, iar aici găsiţi nota trimisă Direcţiei de clubul sportiv:

“Direcţia Silvică Botoşani a luat cunoştinţă de modul cum a fost prezentat în presă evenimentul organizat de Clubul Sportiv AIRSOFT Botoşani în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret Botoşani şi face următoarele precizări:
Textele legale aplicabile sunt:
1. Art. 54 alin. (1) din Codul silvic- "accesul public in pădure este permis numai in zone amenajate şi pe trasee marcate in acest sens" şi alin. 2) "accesul public in padure cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu exceptia activitatilor sportive, de recreere si turism, care se pot practica numai cu acordul proprietarului sau al administratorului padurilor proprietate publica a statului".
2. Art. 23 alin. 1) lit.i) din Legea vânătorii 407/2010 actualizată- "în scopul gestionării durabile a faunei cinegetice, se interzic: circulaţia în scop de agrement, cu mijloace auto, în afara căilor de circulaţie publică în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului".

În conformitate cu prevederile legale de mai sus vă comunicăm faptul că:

1. Terenul forestier de la Agafton este proprietatea Mitropoliei Iaşi şi alte persoane fizice, pentru care Direcţia silvică Botoşani asigură în baza Codului silvic, pe bază de contract, servicii silvice de pază. Pentru alte scopuri decât cele reglementate în contract, este obligatoriu acordul scris al proprietarilor.

2. Pe terenul forestier invocat se află fondul cinegetic 2 Vlădeni, gestionat de către A.J.V.P.S. Botoşani. Direcţia silvică Botoşani nu are nimic în comun cu acest fond de vânătoare. Gestionarul fondului de vânătoare a avertizat Direcţia silvică Botoşani asupra consecinţelor acordării unui aviz pentru organizarea acţiunii în cauză. Evenimentul ar fi tulburat liniştea vânatului întrucât este perioada fătărilor şi a îngrijirii puilor la specia căprior şi la alte animale sălbatice şi păsări.

Pentru evenimentul în cauză, Clubul sportiv nu a solicitat aprobare de la Direcţia silvică Botoşani şi nici de la proprietarii/respectiv gestionarul fondului de vânătoare, deşi au luat cunoştinţă direct, de la directorul unităţii şi de la A.J.V.P.S. Botoşani, în data de 16.06.2016. Clubul sportiv Airsoft a informat Direcţia silvică Botoşani cu adresa nr. 5592/15.06.2016 că organizează evenimentul în "pădurea Agafton" fără nici o aprobare prealabilă, solicitând de la de la noi să informăm personalul din subordine despre organizarea acţiunii.

Nici într-un an nu s-a solicitat aprobare pentru astfel de evenimente. Dacă acestea au avut loc, s-au desfăşurat cu eludarea legii.

La această acţiune urma să participe un număr de 300 jucători dotaţi cu autoturisme speciale de teren off road, a.t.v.-uri, , arme air soft, etc. Direcţia silvică Botoşani susţine evenimentele sportive care respectă cadrul legal."

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
209

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
338

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
119

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...