Începe distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană. Lista UAT-urilor care primesc în prima tranșă!
BOTOSANI

Începe distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană. Lista UAT-urilor care primesc în prima tranșă!
O parte dintre beneficiarii Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) din județul Botoșani vor intra, de săptămâna viitoare, în posesia produselor alimentare de la Uniunea Europeană.

Într-o primă tranșă au fost incluse 18 unități administrativ-teritoriale, fiind vorba de Botoșani, Dorohoi, Darabani, Flămânzi, Săveni, Ștefănești, Bălușeni, Corni, Coșula, Cristești, Frumușica, Hudești, Leorda, George Enescu, Prăjeni, Stăuceni, Tudora și Vorona.

“Distribuția alimentelor din prima tranșă se va face în perioada 8-22 iunie. Celelalte unități administrativ-teritoriale vor intra în tranșa a doua, din luna iulie. Graficul de livrare către UAT-urile din județul Botoșani au fost făcute de către societatea care a câștigat licitația pentru livrarea alimentelor", a declarat prefectul Dan Nechifor.
 
În prima tranșă vor fi distribuite în județul Botoșani 52.994 cutii cu alimente de la Uniunea Europeană, iar în tranșa a doua un număr de 211.972 cutii.

În județul Botoșani sunt aproximativ 110.000 beneficiar ai POAD. Au dreptul la aceste ajutoare şomerii, beneficiarii de venit minim garantat, persoanele cu handicap, pensionarii cu venituri sub 450 de lei şi veteranii și văduvele veteranilor de război. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
92

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
272

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
132

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...