Trimis în judecată pentru orori puse pe seama consumului de alcool!

Trimis în judecată pentru orori puse pe seama consumului de alcool!
Dacă nici în casa părinţilor nu are parte de siguranţă, atunci unde, într-o societate pe care ne-o dorim normală, un adolescent sau o adolescentă poate creşte frumos? Este întrebarea pe care toţi ne-o punem la un moment dat, atunci când remarcăm cazuri de agresiune greu de acceptat.

Probabil că aceeaşi întrebare şi-au pus-o două surori dintr-o comună botoşăneană, care au fost obligate să suporte un calvar ce se desfăşura în propria lor casă. Violate de tatăl natural, respectiv tatăl vitreg, cele două surori sunt acum în monitorizarea psihologilor de la Protecţia Copilului.

Ce se întâmplă cu individul ce poartă calitatea de tată? Tocmai a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, pentru viol şi violenţă în familie.

Poveste rurală, cu alcool şi violenţă

În timpul anchetei, procurorii au aflat că individul de 38 de ani trăia în concubinaj cu mama fetelor de aproape 20 de ani. A crescut-o pe fiica partenerei de viaţă ca pe propria-i fiică, alături de alţi patru copii pe care i-a făcut femeii care i-a stat alături. Cunoscut în localitatea de domiciliu drept un om violent cu membrii familiei şi consumator cronic de băuturi alcoolice, individul a alunecat pe-o pantă care a adus nenorocirea. Din ianuarie 2015 a început coşmarul fiicei vitrege, care avea atunci 17 ani- aflând că are un prieten în sat, individul a început să aibă o atitudine agresivă şi ameninţătoare, reproşându-i fetei că întreţine relaţii sexuale cu respectivul băiat. A durat o jumătate de an, până când, în iunie, a profitat de faptul că a rămas singur acasă cu fiica vitregă şi a violat-o. La scurt timp şi-a violat şi fiica naturală, în vârstă de 15 ani, dar fetele nu ştiau că împart acelaşi coşmar.

Până în aprilie 2016 au suportat fetele violurile tatălui, în condiţiile în care mama lor ştia la ce sunt ele supuse, dar, din cauza fricii de bătaie, a tăcut. În loc să meargă la Poliție să reclame, ea i-a cerut socoteală concubinului, care s-a răzbunat tot pe copile, lovindu-le pentru că l-au părât. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a recunoscut în cele din urmă în fața concubinei ce se petrece, dar totul a rămas în familie.   La un moment dat, fiica vitregă a bărbatului a fugit la un unchi unde a locuit timp de trei luni. În septembrie, la insistențele mamei a revenit la domiciliu, dar nu a scăpat de dorințele bolnave ale celui care a crescut-o, fiind obligată să întrețină relații sexuale cu acesta cel puțin o dată pe săptămână. Când nu a mai suportat, fata cea mare, acum în vârstă de 18 ani, i-a povestit unchiului ce îi face de aproape un an tatăl vitreg ei și surorii, fiind sfătuită de bărbat să meargă la Poliție, lucru pe care l-a și făcut, la începutul lunii mai.

Individul recunoaşte faptele, dar dă vina pe alcool

În fața anchetatorilor, Dumitru A. a recunoscut că a întreținut raporturi sexuale cu ambele fete, dar a spus că de fiecare dată când s-a întâmplat acest lucru era în stare de ebrietate, iar fetele ar fi fost de acord să se culce cu el. Potrivit anchetatorilor, dacă în cazul uneia dintre fete, din probatoriul administrat a rezultat că a fost victima a patru acte materiale de viol, în cazul surorii sale, pornind de la premisa că fapta se petrecea cel puţin o dată pe săptămână, în intervalul septembrie 2015- aprilie 2016, rezultă cel puţin 60 de acte materiale ale infracţiunii de viol.

După înregistrarea dosarului la Judecătoria Botoşani va urma dezbaterea lui pe fond, în condiţiile în care cel puţin până la începutul lunii iunie se va afla în arest preventiv. Dacă Dumitru A. va fi găsit vinovat, ar putea sta în puşcărie şi 12 ani.

 

Spune-ne opinia ta