Gata cu banii murdari! Un român a inventat maşina de spălat bani!

Gata cu banii murdari! Un român a inventat maşina de spălat bani!
Nu e vorba despre o soluție găsită de polițiști împotriva corupției, ci despre o mașină care chiar curăță banii din circulație. Este invenția unui român și împiedică răspândirea microbilor care se transmit prin monede și bancnote.
 
Remi Rădulescu spune că ideea de a curăța banii i-a venit după ce a observat că strănută ori de câte ori îi numără. După un an de proiectare, a creat mașina de spălat bani. O dată așezate bancnotele în aparat, razele ultraviolete distrug toate bacteriile.

"O mașină de spălat bani legală și inovativă. Am conceput acest sistem pentru a elimina bacterii, virusuri și alte microorganisme. Pe o bancnotă de plastic mai nouă sunt în jur de trei mii până la zece mii de microorganisme", spune Remi Rădulescu, de profesie inginer, din Timişoara.

Chiar dacă recompensează o muncă onestă, banii tot murdari sunt. Și punem mâna pe ei nu doar în ziua de salariu, ci ori de câte ori mergem la piață sau plătim o factură cash.

"Pe bancnote și pe monede există mulți microbi care ne pot afecta din punct de vedere dermatologic, digestiv, respirator", spune Camelia Lombrea, medic, potrivit digi24.ro.

Vânzătorii sunt printre cei mai încântați de ideea inginerului timișorean.

Prototipul a costat 400 de euro și este deja înregistrat, iar dacă va fi produs în serie pentru magazine și bănci ar putea costa chiar mai puțin. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
321

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
549

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
162

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...