Revoltă în rândul studenților la școlile de Poliție! MAI recrutează 2500 de polițiști din rândul civililor

Revoltă în rândul studenților la școlile de Poliție! MAI recrutează 2500 de polițiști din rândul civililor

   news-line.ro

Ministerul de Interne a anunțat că "începând cu 15 februarie a.c., vor fi inițiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative", ceea ce a produs revoltă pe Facebook. În curând, situația posturilor va fi făcută cunoscută pentru fiecare județ în parte.
 
MAI își îndreaptă din nou atenția către civilii care pot deveni polițiști. După ce a creat un precedent reușit în urmă cu zece ani, reprezentanții ministerului anunță că vor să recruteze alți 2500 de polițiști din "sursă externă", adică din rândul celor care nu au urmat neapărat o școală militară:

"Efectivele MAI primesc întăriri / Și tu poți să fii colegul nostru!

O prioritate a ministrului afacerilor interne este reducerea deficitul de personal la nivelul structurilor MAI. Astfel, o primă etapă este organizarea concursurilor pentru un număr de 1.000 de agenți de poliție care vor avea ocazia să treacă în corpul ofițerilor, bineînțeles, după promovarea examenului.

Începând cu 15 februarie a.c., vor fi inițiate procedurile de încadrare din sursă externă pentru un număr de 2.500 de posturi destinate structurilor operative! Succes tuturor!", se arată într-un anunț postat de MAI, pe Facebook.
 
Anunțul a stârnit o oarecare revoltă din partea elevilor și a studenților din școlile de poliție. O parte din ei își exprimă nemulțumirea față de strategia ministerului, argumentând că locurile lor în sistem ar putea fi în pericol din cauza angajărilor de civili. Alte voci susțin că, din această cauză, încadrarea pe post a absolvenților promoției 2016 ar putea fi întârziată, arata cyd.ro.

În schimb, MAI  vine cu precizarea clară că absolvenții vor fi încadrați la termen, fără întârzieri. Mai mult decât atât, oficialii din minister admit că angajarea de civili în Poliție este o măsură excepțională, necesară însă pentru acoperirea deficitului de personal din MAI:

"Promoțiile 2016 ale școlilor MAI, reprezentând aproximativ 1.500 de absolvenți, agenți și ofițeri, vor fi încadrate la termen, fără întârzieri. De asemenea, luna aceasta vor începe concursurile pentru trecerea în corpul ofițerilor a 1.000 de agenți de poliție.
Cele peste 2.000 de posturi din sursă externă sunt destinate încadrării de agenți și subofițeri pentru structurile operative ale ministerului.

Această măsură a încadrării din sursă externă este una de excepție, necesară pentru acoperirea deficitului de personal din MAI care s-ar putea accentua prin ieșirile la pensie ca urmare a intrării în vigoare de la 1 ianuarie 2016 a Legii pensiilor militare", precizează MAI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
35

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
131

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
80

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...