"Dosarul păcănelelor": decizia lui Teodorescu luată din spatele gratiilor!

"Dosarul păcănelelor": decizia lui Teodorescu luată din spatele gratiilor!

 Ioan Teodorescu la audierile de la DNA  

Trimis în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea făptuitorului, Ioan Teodorescu a fost suspendat din funcţia de inspector al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc- filiala Nord- Est încă de la prima arestare preventivă.

Însă pe 24 ianuarie, botoşăneanul şi-a încetat raporturile de serviciu cu instituţia de control prin demisie, după cum anunţă ONJN. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Suceava au solicitat ajutorul instituţiei pentru a cuantifica prejudiciul adus bugetului de stat prin clonarea aparatelor slot- machine prin care complicii lui Teodorescu- oameni de afaceri din Botoşani şi Neamţ eludau legea.

Constatările ONJN arată să societatea Trans Expres a exploatat fără licenţă sau autorizaţie de exploatare 66 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.080.278,50 lei.

Societatea DV Consulting a câştigat din exploatarea fără licenţă sau autorizaţie de exploatare a unui număr de 159 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.887.180,4 lei.

La fel şi societatea Panayotiss, care a avut în exploatare şapte aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.080.278,50 lei. În fine, societatea Marsesi SRL Neamț a folosit fără licenţă sau autorizaţie de exploatareşapte aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 92.595,30 lei.

Ioan Teodorescu şi oamenii de afaceri botoşăneni Costel Calistru şi Viorel Dănuţă au fost plasaţi în arest preventiv, decizia definitivă în cazul ultimului fiind luată joi seară de către magistraţii Curţii Supreme. De asemenea, contestaţia lui Costel Calistru la decizia Curţii de Apel Suceava, care a decis menţinerea în arest preventiv a omului de afaceri botoşănean, a fost respinsă marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
33

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
359

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...