Feerie în Parcul Mihai Eminescu! FOTO, VIDEO
FOTOREPORTAJ!

Feerie în Parcul Mihai Eminescu! FOTO, VIDEO
Municipiul Botoşani a fost cuprins de spiritul sărbătorilor de iarnă! O lume de basm îi aşteaptă pe copii în Parcul Mihai Eminescu. Orăşelul Copiilor a fost inaugurat duminică, de Sfântul Nicolae, luminile de sărbătoare fiind aprinse de primarul Ovidiu Portariuc şi câţiva prichindei, din foişorul proaspăt reabilitat.

Parcul Mihai Eminescu a început să se anime încă de la ora 16.00. Sute de micuţi, însoţiţi de părinţi sau bunici, au păşit în orăşelul de poveste, aşteptând cu nerăbdare să li se permită accesul în igluurile amplasate lângă lac.

Puţin după ora 16.00 şi-a făcut apariţia în parc şi primarul Ovidiu Portariuc. Acesta s-a fotografiat cu mai mulţi copii lângă bradul din centrul parcului, iar la ora 16.30, cu jumătate de oră mai devreme decât a fost programat iniţial, a aprins iluminatul festiv, în aplauzele celor prezenţi.

Imediat după inaugurare, copiii au luat cu asalt zona în care au fost puse personajele din poveste, fotografiindu-se cu zânele zăpezii, pinguinii, urșii polari, piticii și alte personaje îndrăgite din zona arctică. Un alt punct de atracţie a fost bolta luminoasă de pe aleea principală.

Copiii au avut avut parte şi de zăpadă. Chiar dacă nu a fost naturală, ci din spumă, i-a bucurat nespus pe cei mici.

Primarul Ovidiu Portariuc a avut şi un mesaj către cei prezenţi.

“Am ajuns şi la acest moment mult aşteptat, inaugurarea Orăşelului Copiilor, deschiderea sezonului de sărbători la Botoşani. În urmă cu ceva timp m-am întâlnit cu Moş Nicolae şi m-a întrebat dacă copiii din Botoşani au fost cuminţi, dacă au ascultat de părinţi, dacă au fost la grădiniţă, la şcoală, şi i-am spus că au fost printre cei mai cuminţi şi cei mai ascultători, pentru că nu ştia unde să lase Orăşelul Copiilor. Până la urmă s-a hotărât să îl lase la noi în oraş, pentru ca voi să vă bucuraţi o lună de zile. Înainte de a pleca mi-a mai făcut o promisiune. Anul următor, dacă veţi fu cuminţi şi ascultători, pe lângă acest orăşel, ne va mai face o mare surpriză. Pe dealul de la intrarea în parc, unde este un mic foişor, vom schimba şi acolo a promis Moş Nicolae că va construi un mic castel din poveşti care va fi populat cu personaje de basm şi de desene animate", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

După aprinderea luminilor, botoşănenii au putut urmări şi un scurt moment artistic oferit de o formaţie de dansuri populare, care a evoluat în foişor. De asemenea, de la căsuţele din lemn din centrul parcului au putut cumpăra ceai, ciocolata caldă, turtă dulce, dar şi alte dulicuri şi jucării specifice sărbătorilor de iarnă.

Întrucât în zona trecerii de pietoni de pe Bulevardul M. Eminescu, din capătul  Pietonalului, s-a creat o mare aglomeraţie, în zonă a ajuns şi un echipaj de Poliţie pentru a dirija circulaţia.

Accesul în Orăşelul Copiilor va fi nelimitat, iar cei mici se vor putea bucura de acesta până la sfârșitul lunii ianuarie 2016. 






































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani, Lucian Trufin: „Așa cum am sprijinit ca senator producătorii locali, la fel voi susține toți fermierii botoșăneni în calitate de președinte al Consiliului Județean”

astăzi, 14:13
1

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, senatorul Lucian Trufin a participat la finalul săptămânii trecute la Târgul Agro-Zoo de la Popăuți un...

Lucrări nesemnalizate pe drumurile din Botoșani, amenzi de peste 30.000 de lei aplicate de polițiști!

astăzi, 13:50
18

Cu acest prilej au fost identificate 9 lucrări nesemnalizate corespunzător pe suprafața părții carosabile, existând riscul producerii de accidente rutiere.Au fost aplicate nouă sancți...

PSD Botoșani: Cum va arăta programul pentru combaterea violenței în școli, anunțat de primarul Cosmin Andrei

astăzi, 13:29
20

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat programul pentru combaterea violenței în rândul elevilor prin organizarea de activități în toate școlile din oraș și ...