Consilier local: “Am ajuns să ne prostituăm în ședințele de Consiliu Local”

Consilier local: “Am ajuns să ne prostituăm în ședințele de Consiliu Local”
Un consilier local a avut o intervenție extrem de vehementă, miercuri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, în care s-a dezbătut problema de la Căminul Textila, unde nu se mai furnizează căldură din cauza datoriilor la gaz.

Consilierul local Paul Onișa a fost tranșant și a spus că responsabilitatea și competența pentru găsirea unei soluții pentru rezolvarea acestei probleme este în sarcina celor de la societatea Locativa. Onișa s-a arătat deranjat de faptul că se pune pe seama Consiliului Local o situație pentru care alții sunt răspunzători.

“De ce trebuie să ne întâlnim noi să vorbim de calorifere, dat cu var, reparat trepte, de ce trebuie să fim tot timpul arbitri în situații în care noi avem delegate competențe la societăți abilitate să rezolve aceste probleme? Noi nu putem decât să constatăm că există o neregulă și să dăm un termen de rezolvare. De ce trebuie să se spargă problema asta în capul nostru? Nu s-a știut că s-au adunat datorii de anul trecut? Noi am ajuns să ne prostituăm în așa hal în ședințele de Consiliu Local încât într-o bună zi o să devenim păcălicii municipiului Botoșani. Nu se poate să continuăm așa. Locativa are toată competența necesară, există profesioniști cu vechime, că dacă ne ducem în altă extremă ajungem bufoni. Parcă vorbim ca la clasa I. Nu este datoria noastră să găsim soluții, nu este competența noastră, nu ne aruncăm competențele oricând, oricum, poate venim și noaptea în ședință că a crăpat un calorifer într-un cămin, ce facem? Nu cumva se plasează anumite lucruri către Consiliul Local, ca și cum noi am fi Mafalda? Noi găsim soluții la toate?", a spus Paul Onișa în intervenția sa.

Consilierul local Mihai Tincu a propus schimbarea Consiliului de Administrație de la Locativa.

“Propun schimbarea Consiliului de Administrație de la Locativa, dacă nu găsim o soluție să dăm căldură la oameni. Trebuie dați niște bani, trebuie să veniți cu un plan de investiții și cu vânzarea acestor apartamente. Există de vreo 10-12 ani lege pentru a vinde la locatari, altfel în fiecare an o să avem astfel de probleme. Partea economică a Primăriei să vină cu o soluție punctuală, bani dintr-un împrumut și un plan de investiții pentru ca fiecare cameră să devină independentă", a afirmat Mihai Tincu.

La rândul său, primarul Ovidiu Portariuc a precizat că Primăria poate da bani doar pentru investiții, nu pentru plata datoriilor la utilități.

“Salut intervenția domnului consilier Tincu. E într-adevăr o problemă de competență a Consiliului de Administrație, decât a Consiliului Local. În ceea ce privește soluțiile, nu se pot transfera fonduri de la Primărie decât pentru investiții. Pentru cheltuieli de acest gen ar fi fost necesar, și mă mir că managementul societății nu a luat în calcul constituirea unui fond de rezervă, este un minim necesar în orice activitate de previziune", a menționat primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
234

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
382

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
125

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...