Dosarul jocurilor de noroc: Patronul de la Rediu și inspectorul Teororescu RĂMÂN în arest! Patronul Tex, plasat în arest la domiciliu

Dosarul jocurilor de noroc: Patronul de la Rediu și inspectorul Teororescu RĂMÂN în arest! Patronul Tex, plasat în arest la domiciliu
După mai bine de o săptămână de așteptare, cei doi oameni de afaceri din Botoșani și inspectorul de la Jocuri de Noroc, anchetați în dosarul jocurilor de noroc, au aflat sentința în cazul contestației formulate la măsura arestului preventiv.

Inspectorul suspendat Ioan Teodorescu, de la Oficiul Naţional de Jocuri de Noroc- filiala Nord- Est, dar şi omul de afaceri botoşănean Costel Calistru, rămân după gratii, iar Viorel Ştefan Dănuţă va fi cercetat în arest la domiciliu.

Decizia aparţine completului de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a judecat marţi contestaţia la măsura arestului preventiv, depusă de cei trei.

Înalta Curte i-a admis patronului TEX contestaţia împotriva măsurii arestării preventive. Astfel, Viorel Dănuţa nu are voie să părăsească domiciliul fără permisiunea anchetatorilor, nu are voie să comunice cu ceilalţi inculpaţi, suspecţi sau martori din dosar, şi trebuie să se prezinte la instanţă sau în faţa anchetatorilor ori de câte ori este chemat. În schimb, patronul de la Rediu și inspectorul Teodorescu vor sta după gratii până pe 14 decembrie, inclusiv.

În urmă cu 11 zile, anchetatorii DNA au descins în judeţ, la mai multe puncte de lucru, incluzând restaurante şi hoteluri ale celor doi oameni de afaceri precum şi la sediul IJP şi al Oficiului pentru Jocuri de Noroc- Filiala Nord- Est din Suceava, în cadrul unei anchete de amploare.

În sarcina lui Ioan Teodorescu anchetatorii au reţinut zece infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de "folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii", precum şi infracţiuni de trafic de influenţă, abuz în serviciu, omisiunea sesizării, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. De notat este faptul că cele zece infracţiuni au fost interceptate şi probate de anchetatori.
 
Ioan Teodorescu pretindea banii pentru sprijinirea ilegalităţilor comise de către patroni, prin executarea de controale ce aveau drept scop înlăturarea firmelor concurente, fiind create în acest fel condiţiile apariţiei şi consolidării unui monopol pe piaţa jocurilor de noroc, în special pe teritoriul judeţului Botoşani. Toate faptele ar fi fost comise în perioada august 2013- 24 octombrie 2015.

Costel Calistru este bănuit de două infracțiuni de dare de mită, o infracțiune de cumpărare de influenţă, o infracţiune de complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii precum şi o infracţiune de instigare la dare de mită.

Viorel Dănuţă este anchetat pentru o infracţiune de dare de mită către subcomisarul Ionuţ Stărică de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Pentru acesta s-a luat măsura controlului judiciar, la fel ca şi pentru patru oameni de afaceri.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
68

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
66

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
26

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...