S-a prelungit contractul cu Microbuzul SRL: "Ii supunem pe botosaneni unei torturi"

S-a prelungit contractul cu Microbuzul SRL: "Ii supunem pe botosaneni unei torturi"
Consilierii locali au aprobat, miercuri dupa-amiaza, in cadrul sedintei extraordinare, prelungirea contractului cu societatea Microbuzul SRL, pentru o perioada de cel mult trei ani de zile, pana la organizarea unei licitatii publice.

Inainte ca proiectul de hotarare sa fie aprobat, spiritele s-au incins pentru ca o parte dintre consilieri aveau trecut in proiect prelungirea contractului cu trei ani, iar la altii cu doar un an. In cele din urma, Catalin Alexa a propus totusi ca perioada sa fie de trei ani, pentru ca in cazul unor contestatii licitatia va dura.

Totusi, unii consilieri s-au declarat nemultumiti de siguranta si confortul din microbuze.

"Avem doua tipuri de mijloace de transport public in Botosani: microbuzul si tramvaiul. Ne aflam intr-o situatia precara a sigurantei si confortului transportului in comun. Circulam cu tramvaiul pe o cale rurala care este depasita cu tramvaie de 40-50 de ani. Atat in tramvaie, cat si in microbuze sunt 34-35 de grade in interior. Nu uitati ca pensionarii si copiii circula cel mai des si nu sunt conditii. Mai nou, am mers in spatele acestor microbuze si toate scot fum. Polueaza orasul si conditiile sunt precare. Sunt conditii inumane, iar acum suntem aici pentru a prelungi acest contract si ii supunem unei torturi pe botosaneni", a spus Paul Onisa. 

Viceprimarul Cosmin Andrei l-a asigurat pe consilierul local ca licitatia va fi organizata in cel multi trei luni de zile.

"Vreau sa-i spun domnului Onisa ca nu a inteles ce vrem sa propunem noi astazi. Vrem sa propunem prelungirea acestui contract pana la organizarea unei licitatii pentru o perioada de cel mult 3 ani de zile. Eu estimez ca va dura doua sau trei luni de zile pana la organizarea acestei licitatii, dar daca va fi o contestatie si ajungem in instanta, dureaza", a spus viceprimarul Cosmin Andrei. 

Si Catalina Lupascu, Eugen Turcanu sau Ovidiu Luca au vorbit despre conditiile inumane din microbuzele firmei de transport public. 

"Sunt niste conditii mizerabile de transport in comun", a spus Catalin Lupascu.

In sala de Consiliu Local a fost prezent si patronul firmei Microbuzul, Dumitru Balan, care a tinut sa precizeze ca mai mult de jumatate  din mijloacele de transport au aer conditionat.

"Eu nu vreau sa intru in polemici politice, dar vreau sa-i spun domnului Luca faptul ca nu a mers de mult cu un mijloc de transport, pentru ca mai bine de jumatate din microbuzele achizitionate in ultimii trei ani au aer conditionat. Acelasi lucru a valabil si pentru domnul ala care...am uitat cum ii spune...consilier (n.red. Paul Onisa). Nici el nu a mers de mult cu microbuzul", a precizat Dumitru Balan.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
281

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
484

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...