Femeia din Botoşani, care a primit o inimă nouă, se simte bine. "Sunt ca un nou-născut"

Femeia din Botoşani, care a primit o inimă nouă, se simte bine. "Sunt ca un nou-născut"

   Captura Stirile Pro TV

Femeia de 45 de ani din Botosani care a primit o inima, in urma transplantului efectuat la Institutul din Targu Mures, se simte foarte bine si in curand va parasi sectia de Terapie Intensiva.
 
Aceasta interventie a fost posibila dupa ce familia unei tinere care a murit intr-un accident de masina a fost de acord sa i se preleveze organele. Numarul vietilor salvate ar creste, spun doctorii, daca ar exista mai multi donatori.

Gabriela nu mai credea ca va putea duce o viata normala. Desi urma de ani buni un tratament medicamentos pentru inima ei extrem de slabita, singura sansa era un transplant. S-a inscris pe lista de asteptare si era printre primii 30 de pacienti care aveau nevoie urgent de o inima noua. Cand a primit vestea ca ea este cea compatibila s-a simtit usurata.

La fel ca acum, dupa interventia care a durat aproape 5 ore. Pe Gabriela o asteapta acasa doi copii o fetita si un baiat. Pentru ei a luptat.

Gabriela, pacienta: "Am primit vestea asa, cu surprize, dintr-o data. Era pentru viata noastra, ma bucur mult ca am venit la institut. Inima era in stare avansata, dar cu regim, cu tratament, ce mi-a dat, am vrut sa fie bine. Acum sunt ca un nou-nascut, pot sufla usor. Nicioadata asa nu m-am gandit ca operatia nu o sa fie o reusita, am sperat."

Medicii spun ca interventia a fost o reusita si datorita eforturilor Gabrielei care a respectat cu strictete tot regimul impus.
Profesor doctor Horatiu Suciu, sef IBCVT Targu Mures: "Era in evidenta clinicii noastre de mai mult de un an cu insuficienta cardiaca in stadiu avansat , era pe lista de transplant, dansa a mai fost internata cu ocazia unui alt transplant. Din fericire, acum aceasta compatibilitate a fost favorabila pentru dansa, ne bucuram pentru ca este o femeie tanara si care isi doreste sigur o viata mai buna si noi ii acordam aceasta sansa."

Doctor Sorin Pascan, medic anestezist IBCVT Targu Mures: "Operatia a decurs fara probleme, este si meritul pacientei, starea desi nu era grozava, dar starea biologica, se vede pentru ca doamna s-a straduit s-a ingrijit a venit la tratamente am reusit sa tinem pe linia de plutire."

Cel mai probabil pacienta va fi externata peste 2 saptamani. De la inceputul anului pana acum doar 4 transplanturi de inima s-au realizat la Institutul de Boli Cardio Vasculare si Transplant din Targu Mures in conditiile in care pe lista de asteptare sunt 100 de persoane. 

Sursa: Stirile Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
111

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
79

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
243

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...