Șase școli din Botoșani, selectate într-un proiect internațional

Șase școli din Botoșani, selectate într-un proiect internațional
În anul şcolar 2015-2016, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a extins Proiectul JOBS, implementat încă din anul 2012, către Regiunea NE şi Regiunea Sud Muntenia, prin selectarea unui număr de 6 unităţi de învăţământ/ judeţ.
           
JOBS este un proiect al Centrului internaţional de proiecte în domeniul educaţiei al Universităţii Pedagogice Zurich şi a fost dezvoltat în cooperare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi implementat în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti. Proiectul este finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi cooperare şi co-finanţat de Guvernul României, prin Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.
            
"Obiectivul acestui proiect este de a pregăti elevii înmatriculaţi în ultimii ani din învăţământul gimnazial şi primii ani de învăţământ liceal tehnologic/ profesional pentru alegerea unei rute de pregătire profesională sau pentru continuarea studiilor la nivel universitar. Unităţile de învăţământ profesional şi tehnic din judeţul Botoşani care vor participa în Proiectul JOBS: Colegiul Economic Octav Onicescu Botoşani, Liceul Tehnologic Petru Rareş Botoşani, Liceul Tehnologic Ştefan cel Mare şi Sfânt Vorona", a declarat inspectorul şcolar general, profesor Mihaela Huncă.
            
Unităţile de învăţământ gimnazial din judeţul Botoşani care vor participa în Proiectul JOBS: Liceul cu Program Sportiv Botoşani, Şcoala Gimnazială Nr.2 Botoşani, Şcoala Gimnazială Nr.1 Botoşani.
              

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
293

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
505

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...