Primarul Ovidiu Portariuc, extrem de dezamăgit de unii consilieri locali! Vezi ce l-a supărat

Primarul Ovidiu Portariuc, extrem de dezamăgit de unii consilieri locali! Vezi ce l-a supărat
Primarul Ovidiu Portariuc s-a arătat profund dezamăgit de atitudinea pe care au avut-o, joi, în ședința de Consiliu Local o parte dintre aleșii municipali.

Pe ordinea de zi a fost și un proiect de hotărâre care viza asocierea cu Asociația Revistei Timpul din Iași, care derulează Campania Oamenii Timpului, în perioada 1 august-12 decembrie.

Reprezentanții Asociației au fost prezenți la ședință și au făcut o scurtă prezentare a acestei campanii care are ca scop premierea personalităților care s-au făcut remarcate în diferite domenii de activitate.

Asocierea cu Primăria Municipiului Botoșani ar fi presupus acordarea unui sprijin financiar din partea municipalității de 29.545 de lei. Proiectul de hotărâre nu a întrunit însă numărul de voturi necesar, astfel că a fost respins.

Primarul Ovidiu Portariuc s-a arătat extrem de dezamăgit de decizia consilierilor locali.

“Vreau să mulțumesc colegilor din Iași, sunt niște oameni care încearcă să facă ceva constructiv pentru Regiunea de Nord-Est pentru tot ceea ce înseamnă promovarea elitelor din această zonă. După cum s-a văzut a fost din nou un vot politic și nu am să înțeleg niciodată motivația acestui vot, și nu am să înșeleg cum putem amesteca lucrurile astfel. Ne întrebăm ulterior de ce nu știm să ne promovăm, de ce nu ne promovăm elitele, oamenii care merită să fie promovați și scoși în față. Sincer, nu mă așteptam la acest vot, m-a suprins total. În următoarea perioadă vom înțelege probabil resorturile politice ale acestui vot, dacă nu doresc domnii consilieri să explice acum care este motivația. A pune stop unei asemenea inițiative care până la urmă înseamnă promovarea orașului nu numai la nivel local sau regional, vorbim de o promovare națională. Ne întrebăm ulterior de ce toată lumea se ferește de această zonă, nu știe de noi, dar iată de ce, din această cauză pentru că atunci când e cazul să ne strângem mâinile să mergem toți în aceeași direcție alte argumente devin prioritare. Sunt profund dezamăgit de votul dvs.", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul și-a cerut scuze în numele Consiliului Local pentru această situație și și-a exprimat speranța că următoarea structură politică din cadrul Consiliului Județean va susține promovarea Botoșaniului.

“Îmi cer scuze eu organizatorilor care au muncit aproape o săptămână la pregătirea acestui proiect și parteneriat, pentru drumurile făcute și am speranța domnilor de la Fundația Timpul că anul viitor pe această vreme poate cu o altă structură în Consiliul Local vom susține Botoșaniul și îl vom duce unde merită, un județ care nu poate lipsi din Regiunea de Nord-Est prin elitele pe care le-a avut, le are și le va avea și în viitor. Vă mulțumesc încă o data și îmi cer scuze", a conchis edilul șef al municipiului.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
119

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
256

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...