Îngrijorător! A crescut numărul accidentelor rutiere, în județul Botoșani! 12 persoane au murit în acest an

Îngrijorător! A crescut numărul accidentelor rutiere, în județul Botoșani! 12 persoane au murit în acest an
Numărul accidentelor rutiere petrecute pe raza județului Botoșani au cunoscut o creștere în primele șase luni ale acestui an. În cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică de joi cms. șef Viorel Șerbănoiu, adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean, a prezentat evoluția indicatorilor din domeniul rutier în primul semestru din acest an, comparativ cu primele șase luni din anul 2014.

Astfel, în primele șase luni, pe drumurile din județ s-au produs 58 de accidente grave, față de 38 câte au fost anul trecut. 12 persoane și-au pierdut viața, față de 6 câți au fost anul trecut, 60 au fost rănite grav, iar 170 de persoane implicate în aceste accidente au suferit leziuni ușoare.

“În ceea ce privește principalele cauze ale accidentelor de circulație, pe lângă abaterile comise de pietoni și viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum a apărut neacordarea priorității de trecere la pietoni, la vehicule și abaterile comise de căruțași", a precizat cms. șef Viorel Șerbănoiu.

De asemenea, s-a constatat creșterea numărului accidentelor de circulație produse pe fondul abaterilor comise de pietoni, neadaptarea vitezei la condițiile de drum și neacordarea priorității de trecere la pietoni, deși sancțiunile contravenționale aplicate pentru acest gen de abateri sunt în creștere.

În primele șase luni ale acestui an, cele mai multe accidente rutiere s-au produs în a doua parte a zilei. Cele mai multe accidente grave s-au produs în zilele de marți, miercuri și joi (55% din accidentele grave)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
1

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
412

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
724

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...