Avalanșă de pacienți pe Secția de Ortopedie de la Mavromati! Vezi din ce cauză

Avalanșă de pacienți pe Secția de Ortopedie de la Mavromati! Vezi din ce cauză
Secția de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Județean Mavromati este ocupată la capacitate maximă în această perioadă.

70% dintre pacienți sunt persoane vârstnicie, potrivit medicului Radu Malancea, șeful acestei secții, majoritatea suferind fracturi de șold după ce au căzut.

Din cauza afluxului mare de pacienți, intervențiile chirurgicale se fac și cu programare, zilnic pe Secția de Ortopedie medicii operând și câte cinci pacienți.

"În pofida tuturor recomandărilor, bătrânii niciodată nu o să asculte, fac ce știu ei şi atunci cad precum prunele din copac. Ameţesc, ei foarte uşor se împiedică, mai ales vârsnicul mare, avem o patologie a vârstnicului foarte bogată, iar principala fractură este fractura de şold. Secţia noastră, cel puţin de când a dat căldura, este în permanență plină 100%. De exemplu numai  mați s-au făcut 13 externări şi abia am rămas dimineaţă cu numărul de bolnavi câte paturi sunt. Avem 40 de pacienţi pe 40 de paturi, asta după ce s-au externat 13 pacienţi", a declarat medicul Radu Malancea.

Cel mai în vârstă pacient operat pe Secția de Ortopedie și Traumatologie în vara aceasta are 91 de ani. Mulți dintre pacienți ajung la spital după ce au căzut de la înălțime, de pe case sau din copaci, și în aceste cazuri fiind vorba în special de persoane care au peste 75 de ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
203

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
326

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
118

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...