12 noi blocuri ANL, construite la Botoşani! Vezi când încep lucrările!

12 noi blocuri ANL, construite la Botoşani! Vezi când încep lucrările!
Un nou cartier ANL se va ridica la marginea municipiului Botoşani, pe terenurile Armatei, la ieşirea spre Iaşi.

Acest proiect a fost etapizat, într-o primă fază urmând a fi construite 12 blocuri P+3, cu 132 de apartamente.

Primarul Ovidiu Portariuc, recent întors de la Bucureşti, a anunţat că aceste 12 apartamente au fost incluse pe listă în vederea finanţării, estimându-se că în luna septembrie a acestui an, după ce se vor încheia perioadele de licitaţie şi tot ce presupune aceste proceduri, vor demara lucrările la acest nou cartier de locuinţe.

“Avem convingerea că începând cu toamna acestui an, cu sfârşitul lunii septembrie, vor începe lucrările pentru primele 12 blocuri de locuinţe don cartierul ANL Şoseaua Iaşului. În urma discuţiilor avute săptămâna trecută la Ministerul Dezvoltării, cererea Botoşaniului  a fost inclusă pe lista sinteză. Este un proiect mai mare, de 600 de apartamente, care va fi etapizat.
Prima etapă va începe în acest an", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

Primăria a transmis de săptămâna trecută către Agenţia Naţională de Locuinţe toată documentaţia de la noul cartier. Suma necesară se ridică la aproximativ 30 de milioane de lei.

“Urmează să fie avizată, discutată în comisia tehnico-economică a Ministerului astfel încât în cel mult o lună de zile să se desfăşoare licitaţiile. Ţinând cont de toate licitaţiile şi de termene, estimăm o perioadă de aproximativ 3 luni şi în luna septembrie să fie semnat contractul de lucrări şi să înceapă", a conchis edilul şef al municipiului Botoşani.

La această dată, sunt sute de solicitări depuse la Primărie, în special de tineri, care cer o locuinţă.
 

 

Spune-ne opinia ta