Ministrul Muncii: Salariul minim pe economie va creste in continuare. Va fi de 1200 lei din 2016

Ministrul Muncii: Salariul minim pe economie va creste in continuare. Va fi de 1200 lei din 2016
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat ca salariul minim pe economie va creste in continuarea, iar legea salarizarii necesita unele modificari in conditiile in care ultima majorare salariala a dus la aparitia de anomalii, mai ales in randul administratiei publice.

"Salariul minim pe economie va creste in continuare, lucru pe care l-am discutat cu intreprinderile mici si mijloci. Va fi de 1200 de lei din 2016. Noi ne-am angajat la Carta Sociala a Uniunii Europene, care spune foarte clar ca salariul minim dintr-un stat membru, cel net, trebuie sa reprezinte 50% din netul castigului salarial mediu pe economie. Suntem in momentul de fata la 975 la 41% si vom ajunge undeva la 43%", a declarat Rovana Plumb.

Salariul minim pe economie a crescut de la 1 ianuarie la 975 lei, urmand ca din 1 iulie sa se majoreze la 1.050 lei. Cresterea salariala de la inceputul anului a determinat si majorarea salariilor din administratia publica, ajungandu-se la situatii in care angajatii cu studii superioare sunt remunerati la fel care cei care nu au absolvit studii de specialitate.

"Legea salarizarii trebuie modificata. Am avut discutii cu sindicatele, am spus foarte clar ca vom intra in dezbatere publica cu ea dupa ce Codul Fiscal si Codul de procedura fiscala vor fi adoptate de catre Parlament", a mai explicat ministrul Muncii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
496

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...