Ce gratuitati mai vor senatorii: Internet in afara tarii, "pentru ca se poate"

Ce gratuitati mai vor senatorii: Internet in afara tarii, "pentru ca se poate"
Unii dintre senatorii romani sunt nemultumiti ca platesc mult pentru navigarea pe Internet in afara tarii si cer un contract de telefonie mobila care sa ii scuteasca de orice cost.

Senatorii vor sa nu mai plateasca pentru ca stau pe Internet pe smartphone sau tablete, intentionand sa renegocieze contractul cu furnizorii, potrivit Digi 24.

In prezent, convorbirile internationale si cele in roaming se deconteaza atunci cand alesii sunt plecati din tara in interes de serviciu. Decidentii vor decontarea cheltuielilor cu traficul de date in limita a 50 de euro pe luna, doar pentru cei 13 membri ai Biroului Permanent, insa.

Cel care ocupa insa cea mai importanta functie in acest Birou, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu s-a declarat prea interesat de aceasta idee: "Eu m-am fript de cateva ori, mergand in strainatate si avand deschis accesul la date. Costa enorm de mult. Din acest motiv, ma rezum intotdeauna unde gasesc o retea Wi-Fi sa ma bransez acolo si, cu asta, basta".

In schimb, unul dintre cei patru chestori, social-democratul Nicolae Moga, a cerut ca accesul liber la Internet sa fie dat tuturor: "Domnule presedinte... Senatorii au cate un telefon de la Senat, au minute incluse, dar nu au acces la internet. (....) Nu au. Si atunci, sa dam tuturor".

Si vicepresedintele Senatului, social-democratul Cristian Dumitrescu, vrea Internet gratis: "Domnule secretar general, faceti dumneavoastra o negociere sa ni-l dea gratis. Da? Pentru ca se poate. Eu cred ca a fost foarte prost negociat... Nici nu trebuia acceptata ideea sa dai cu minute la senatori, fara Internet".

In cele din urma, un alt chestor al Senatului, Verestoy Attila, i-a impacat pe cei prezenti, subliniind ca se obliga sa se intereseze de contractele si facilitatile de telefonie mobila: "Alte institutii, de rang mai mic decat Senatul, au reusit negocieri foarte bune".
In fiecare luna, cheltuielile cu telefonia mobila pentru cei 168 de Senatori se ridica la aproximativ 5.000 de lei, iar costul unui Mb de trafic de date in Uniunea Europeana este de circa 20 de eurocenti, adica 250 de Mb pentru pragul de 50 de euro cerut.

In tari precum Australia sau Brazilia, un Mb poate ajunge insa la 13 euro, iar destinatii exotice din lumea araba sau din Asia de Sud-Est au si ele costuri de 10 euro/Mb.

Concret, pentru circa doua ore de navigare pe o retele de socializare, mail si site-uri de stiri, traficul consumat este de circa 15 Mb.

Stirea vine dupa ce, in aceasta saptamana, senatorii si deputatii au pregatit un proiect de lege aflat deja in discutia grupurilor parlamentare, privind pensia speciala pentru cei care au mai multe mandate in Parlamentul Romaniei.

Astfel, o pensie ar putea sa ajunga la 4.000 de lei pentru un senator sau deputat care are trei mandate. Propunerea a fost depusa joi la Camera Deputatilor, fiind semnata de 255 de parlamentari, de la toate grupurile parlamentare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
115

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
23

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
434

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...