REVOLTATOR! Batrana tinuta 4 ore in ambulanta, in fata Spitalului de Recuperare, fiindca i s-a refuzat internarea! FOTO, VIDEO

REVOLTATOR! Batrana tinuta 4 ore in ambulanta, in fata Spitalului de Recuperare, fiindca i s-a refuzat internarea! FOTO, VIDEO
O batrana in varsta de 73 de ani, din localitatea Rauseni, a devenit victima sistemului medical defectuos din Romania, dupa ce a stat mai bine de 4 ore intr-o ambulanta, pentru ca i s-a refuzat internarea.

Elvira S. a fost internata timp de 4 luni la Spitalul de Boli Infectioase "Sf. Maria" din Iasi, iar luni, 30 martie 2015, s-a facut o solicitare catre Serviciul Judetean de Ambulanta Botosani pentru un transfer al pacientei catre Spitalul de Recuperare "Sf. Gheorghe" din Botosani.



Marti dimineata, o ambulanta de la Botosani a plecat spre Iasi cu un alt caz, iar la intoarcere a preluat-o pe Elvira S. Ambulanta a ajuns la Botosani la ora 14:00, insa batrana nu a putut fi internata. Motivul? Rudele spun ca doctorul care ar fi trebuit sa o preia pe pacienta, dr. Hanora Cristina Ivanov, nu era la spital si nici nu "i-a lasat scris" medicului de garda.

"M-a sunat fratele meu de la Dorohoi si mi-a spus ca de patru ore soacra lui sta in ambulanta. S-a dus asistenta la Spitalul de Recuperare, cu transfer de la Iasi si sta in masina ca nu o primeste. A fost un aviz de la doamna doctor Ivanov, s-a vorbit la Iasi si s-a facut transferul, iar acum medicul de garda nu o primeste pentru ca probabil doamna doctor nu a lasat scris. Nu e normal asa.", a spus o ruda a femeii.



Dupa 4 ore de stat in ambulanta, batrana este obosita, atat fizic, cat si psihic. Se simtea rau si avea tensiunea crescuta.

"Doamna doctor nu e si nu raspunde, iar domnul doctor nu ma interneaza ca nu i-a lasat scris. Stau in ambulanta, unde sa stau? De la ora 14:00 stau in ambulanta si acum e ora 18:00. Eu am sonda si am pampers. Ma simt rau, nu ma simt bine. Mi-a crescut si tensiunea.", a marturisit Elvira S.
Abia dupa zeci de telefoane de la Botosani la Iasi si de la Iasi la Bucuresti, si doar cu interventia reprezentantilor Ministerului Sanatatii, femeia a fost primita la Spitalul de Recuperare.

“Acum dupa 4 ore o va interna, cu ajutorul presei si am inteles ca s-a ajuns si la ministrul Sanatatii cu aceasta problema, pentru ca au sunat cei de la Iasi", a spus ruda batranei.



Doctorul Marius Pralea, medic de garda la Spitalul de Recuperare "Sf. Gheorghe", a spus ca nu a putut sa o interneze pe femeie pentru ca doctorul Hanora Cristina Ivanov i-a spus ca nu si-a dat avizul pentru un transfer, ci pentru o consultatie.

"Am vazut si eu biletul de trimitere din Iasi si am luat legatura cu doamna doctor Ivanov, care ne-a spus ca nu si-a dat avizul pentru un transfer, ci si-a dat avizul pentru o programare la consultatie in ambulatoriu si eventual o programare la internare, ulterior dupa evaluarea pacientului", a declarat medicul de garda, dr. Marius Pralea.

In afara faptului ca batrana a suportat cu greu cele patru ore scurse in ambulanta, sa nu uitam ca acea ambulanta a fost tinuta pe loc in tot acest timp. Poate ca un pacient ar fi avut nevoie de ajutor!







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
294

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
508

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...