Unul dintre cei mai periculoşi criminali, prins în timp ce venea la Botoşani!

Unul dintre cei mai periculoşi criminali, prins în timp ce venea la Botoşani!
Unul dintre cei mai periculoşi infractori români, a fost capturat de poliţişti după mai bine de două săptămâni de căutări. Constantin Cojocaru,  alias “Passaris al României",  a fost prins la capătul unei operaţiuni derulate la intrarea în Hârlău, în urma unei informaţii primite. Infractorul nu a mai opus rezistenţă, la fel ca în anul 2004, când poliţiştii au fost nevoiţi să-l împuşte.

Passaris era căutat după ce, împreună cu un complice, a spart Oficiul Poştal Erbiceni de unde a furat un seif în care credeau că sunt bani. Faptul s-a întâmplat în noaptea de 16 spre 17 februarie. De atunci, Passaris a stat fugar şi s-a plimbat chiar prin Iaşi. Culmea, acesta fusese eliberat în urmă cu un an deşi în 2004 era căutat pentru două evadări, uciderea unui poliţist, cât şi multe înşelăciuni şi tâlhării.

Constantin Cojocaru, care are porecla de “Passaris al României, după un sângeros criminal grec, a fost prins marţi la amiază, la intrarea în Hârlău. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, prinderea lui a fost posibilă după ce anchetatorii au primit o informaţie cum că Passaris s-a urcat într-o maşină care se îndreaptă spre Botoşani. Infractorul fusese în municipiul Iaşi în cursul zilei de marţi, apoi a mers la “ia-mă nene", scrie Ziarul de Iaşi.

Nu ştim cu precizie locul de unde Cojocaru s-a urcat în autoturism, şi este posibil ca persoana care a anunţat poliţia să fi fost chiar şoferul care l-ar fi recunoscut. Cert este că infractorul s-a urcat pe bancheta din spate a maşinii şi i-a spus şoferului că vrea să ajungă în Botoşani. Poliţiştii din Hârlău l-au aşteptat pe Passaris să le cadă în plasă, înarmaţi până în dinţi.

O patrulă a poliţiştilor s-a postat la intrarea în Hârlău, iar când au observat maşina, i-au făcut semn şoferului să tragă pe dreapta. Într-o fracţiune de secundă, zeci de poliţişti au înconjurat maşina şi l-au somat pe Cojocaru să coboare. Acesta din urmă a coborât şi a spus că vrea să se predea. Imediat, a fost încătuşat şi ulterior transportat la Iaşi unde a fost anchetat şi apoi încarcerat. Passaris le-a spus poliţiştilor că intenţiona să ajungă la Botoşani, la nişte prieteni. Ieri, judecătorii au decis arestarea fugarului pentru 30 de zile.

“În cazul activităţilor desfăşurate în cazul furtului comis la Oficiul Poştal Erbiceni, poliţiştii l-au depistat pe raza oraşului Hârlău pe Constantin C., de 39 de ani, din comuna Belceşti. Instanţa de judecată a decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, reţinând în sarcina acestuia infracţiunea de furt calificat, a precizat Mădălin Ţăranu, comisar-şef în cadrul Poliţiei. 

Citeşte mai multe pe Ziarul de Iaşi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
256

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
422

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
131

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...