S-a deschis Targul Martisorului, de pe Pietonalul Unirii - GALERIE FOTO

S-a deschis Targul Martisorului, de pe Pietonalul Unirii - GALERIE FOTO
Editia a V-a a Târgului Mărțișorului, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, sub egida Consiliului Județean Botoșani și cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, s-a deschis, joi, pe o ploaie marunta.

La deschiderea targului a participat si directorul interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, Cornelia Ciobanu.

"Chiar daca ploua, ne bucuram ca sunteti aici, la a V-a editia a Targului Martisorului. Martisorul este talismanul primaverii si ne poate aduce noroc. Multumesc Consiliului Judetean si Primariei Botosani si dumneavoastra, mesterilor populari, care veniti la acest targ", a declarat Cornelia Ciobanu.

Participanții sunt membri ai Asociației Meșterilor Populari din Moldova și provin din județele Iași, Neamț, Suceava, Harghita, Botoșani.

Expozițiile cu vânzare de pe Pietonalul Unirii, începând cu data de 26 februarie până la data de 1 martie, vor oferi o paletă variată a tuturor acestor simboluri atât din punct de vedere al realizării, cât și al tematicii. În acest sens, se vor regăsi mărțișoare tradiționale și variante actuale ale acestora, însă toate vor promova motive din cultura populară românească.















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani transportând ilegal lemne!

astăzi, 19:13
10

Acțiunile pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor de natură penală sau contravențională la regimul silvic continuă în județul Botoșani.Marț...

Proiect ANPC : Consumatorii vor fi informaţi cu privire la micşorarea cantităţii produselor vândute la acelaşi preţ!

astăzi, 18:21
20

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat, miercuri, că a publicat în transparenţă decizională, pe site-ul propriu, www.anpc.ro, un proiect de ordin al preşedintel...

Amenzi de zeci de mii de lei și permise reținute în cadrul operațiunii Blocada

astăzi, 17:18
58

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale în cadrul planului de activitate Blocada, acționând în sistem integrat  împreună...