Îţi laşi copilul să stea la calculator mai mult de 4 ore pe zi? Rişti să fii amendat pentru neglijenţă!

Îţi laşi copilul să stea la calculator mai mult de 4 ore pe zi? Rişti să fii amendat pentru neglijenţă!
Era tehnologiei i-a cuprins inclusiv pe copii. Dacă în urmă cu câteva decenii nu ştiau ce e un calculator, acum micuţii petrec ore bune în faţa monitorului.

Acest lucru poate duce la dependenţă. Specialiștii au descoperit că mai mult de două ore petrecute zilnic în față calculatorului îi predispune pe copiii unui risc foarte mare de a suferi de probleme psihologice, indiferent de modul în care își petrec restul zilei.

Guvernul României a decis să se implice în educaţia pe care o primesc copiii şi este gata să ia o măsură mai puţin obişnuită. Conform Pro TV,  părinții care își lasă copiii mai mult de patru ore în fața calculatorului sau a tabletei ar putea fi amendați pentru neglijență.
Totodată,  autorităţile vor să sancționeze familiile care nu-i îmbracă sau nu-i hrănesc aşa cum trebuie pe cei mici și nu-i consulta pentru decizii legate de viitorul lor. Părinții trebuie să afle că un copil care petrece mai mult de patru ore pe zi în față monitorului este supus unor riscuri imense.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
376

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
667

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
192

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...