Reţea destructurată: Descinderi la suspecţi de contrabandă cu ţigări, în judeţul Botoşani!

Reţea destructurată: Descinderi la suspecţi de contrabandă cu ţigări, în judeţul Botoşani!
Procurorii din cadrul DIICOT, Biroul Teritorial Botosani, împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi SPF Rădăuţi-Prut şi cei ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Botoşani - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, în cadrul unui dosar penal, au acţionat pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate transnaţionale, ce a acţionat în cursul anului 2014 pe zona de nord a judeţului Botoşani, pe raza localităţilor Miorcani, Cotu Miculinţi şi Horia, la graniţa cu Republica Moldova, săvârşind în mod organizat şi repetat infracţiuni de contrabandă în detrimentul bugetului de stat.

În cursul cercetărilor, s-a stabilit că gruparea infracţională a introdus în ţară, în perioada mai-noiembrie 2014, cantitatea de 29.040 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, reuşindu-se în perioada de monitorizare confiscarea cantităţii de 16.540 pachete de ţigări de diferite mărci.

Pentru finalizarea dosarului penal, pe data de 15 ianuarie 2015 au fost efectuate 14 percheziţii domiciliare, fiind descoperită şi ridicată de la locuinţele suspecţilor cantitatea de 3.580 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, o barca pneumatică, înscrisuri şi alte bunuri ce probează activitatea infracţională a suspecţilor.

În dosarul penal sunt cercetate, în calitate de suspecţi, 11 persoane, 9 din judeţul Botoşabni şi 2 din Republica Moldova.

Pe numele suspecţilor au fost emise mandate de aducere, aceştia urmând a fi conduşi la sediul DIICOT, pentru audieri şi dispunerea unor eventuale măsuri procedurale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
282

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
74

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
603

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...