Alcool contrafăcut produs şi comercializat de o reţea naţională de traficanţi, vândut pe piaţa din Botoşani!

Alcool contrafăcut produs şi comercializat de o reţea naţională de traficanţi, vândut pe piaţa din Botoşani!
Băuturile alcoolice contrafăcute produse şi comercializate de o reţea de traficanţi cu ramificaţii în mai multe judeţe ale ţării au ajuns şi pe piaţa suceveană şi cea botoşăneană.

Şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală  Suceava, Cosmin Georgescu, a declarat pentru Monitorul de Suceava că inspectorii acestei instituţii vor demara ample controale pentru identificarea acestor băuturi alcoolice. Cosmin Georgescu a arătat că inspectorii antifraudă vor efectua mai multe controale în domeniul produselor accizabile, în special pentru identificarea băuturilor care au banderole de marcaj false, existând semnale certe că acestea sunt comercializate pe piaţa suceveană.

Băuturile alcoolice contrafăcute pe care inspectorii antifraudă vor să le descopere sunt produse de un grup infracţional destructurat în luna octombrie a acestui an de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Galaţi, cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi al Direcţiei Generale a Vămilor. În acest dosar au fost efectuate 110 percheziţii la domiciliile celor implicaţi şi la sediile unor firme care făceau parte din acest grup infracţional specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi de producere şi deţinere de bunuri accizabile în afara unor antrepozite fiscale, afacerile ilegale având loc în Brăila, Constanţa, Tulcea, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Maramureş şi Bucureşti. Nivelul evaziunii fiscale în acest caz se ridică la circa cinci milioane de euro, în acest dosar fiind arestate 21 de persoane.

Potrivit informaţiilor publicate de DIICOT, membrii grupării au desfăşurat etapizat activităţi de determinare şi înlesnire a unor activităţi economice evazioniste de mare amploare în domeniul comercializării nefiscalizate a alcoolului etilic şi produselor derivate. Aceştia începeau cu denaturarea ilicită a alcoolului etilic, urmată de livrarea disimulată a acestuia sub apartenenţa unor diverse produse, alcool sanitar, loţiuni cosmetice sau soluţii pentru spălarea parbrizelor, prin intermediul unor lanţuri de magazine de tip hipermarket către diverşi producători de băuturi contrafăcute, în baza unor înţelegeri prealabile cu aceştia. Ulterior achiziţionării angro a acestor produse, cei în cauză recurg la "renaturarea" ilicită a acestor produse, prin filtrări succesive şi alte procedee, şi comercializarea clandestină a alcoolului etilic astfel reobţinut sub formă de băuturi alcoolice.

Băuturile alcoolice astfel obţinute ar fi ajuns şi la comercianţi suceveni, şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava, Cosmin Georgescu, precizând că din informaţiile existente alcoolul contrafăcut, comercializat în mare parte sub formă de votcă, a ajuns în special în judeţele Suceava şi Botoşani, scrie monitorulsv.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
21

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
37

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
369

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...