Surpriză pentru Victor Ponta: Dragnea forţează un Congres extraordinar în decembrie!

Surpriză pentru Victor Ponta: Dragnea forţează un Congres extraordinar în decembrie!
Pierderea alegerilor prezidenţiale şi criza existentă în mai multe organizaţii PSD au generat multă tensiune în partid, preşedintele executiv, Liviu Dragnea, anunţând că doreşte organizarea unui Congres extraordinar până la finalul anului, informează Gândul.info.

Dragnea a declarat la Antena3 că a discutat cu mai mulţi şefi de organizaţii din teritoriu şi că după aceste consultări s-a desprins soluţia organizării Congresului în luna decembrie pentru ca la 1 ianuarie să fie îndeplinite toate procedurile statutare şi să înceapă şi o "reconstrucţie doctrinară".

Înaintea alegerilor prezidenţiale, când pesediştii erau siguri de victoria lui Victor Ponta, Dragnea i-a propus lui Ponta organizarea viitorului Congres în luna decembrie, dar a fost refuzat de acesta. Ponta i-a spus că nu va fi de acord să se organizeze Congresul până în luna februarie, chiar dacă el va pleca la Palatul Cotroceni.

După seara alegerilor prezidenţiale, primul care a vorbit deschis despre posibilitatea organizării unui Congres extraordinar a fost preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu. Fostul preşedinte a spus că în cadrul Congresului trebuie făcută o analiză privind eşecul de la prezidenţiale şi viitorul partidului.

Surse din PSD au declarat pentru gândul.info că Liviu Dragnea şi-a dorit mereu organizarea Congresului în luna decembrie şi din cauza dosarului pe care acesta îl are după referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. O decizie nefavorabilă, chiar dacă nu este definitivă, îi va bloca astfel accesul lui Dragnea în viitoare structură de conducere.

Victor Ponta se bazează pe liderii tineri ai partidului, pe care i-a impus în ultimii ani în fruntea multor organizaţii, pentru a-şi menţine funcţia în partid, dar şi la Palatul Victoria. Singura concesie pe care Ponta o va face organizaţiilor performante la alegeri este numirea unor oameni din aceste filiale în Guvern, o remaniere guvernamentală fiind considerată obligatorie în partid până la finele anului.

În schimb, Dan Şova, cel care săptămâna aceasta a cerut demisia lui Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, la Realitatea TV, că "actuala conducere trebuie să rămână până în februarie, pentru că avem nevoie să ne împăcăm între noi".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
376

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
669

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
192

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...