Costică Macaleți, despre situaţia de la Mavromati: "Cei răspunzători vor da socoteală, directorul spitalului și administratorul"

Costică Macaleți, despre situaţia de la Mavromati: "Cei răspunzători vor da socoteală, directorul spitalului și administratorul"
Prefectul Costică Macaleți a reacționat luni la declarațiile făcute de președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, care a spus că vina pentru situația de la Spitalul Județean Mavromati, unde pacienții nu au putut să voteze duminică, pentru că nu s-a solicitat urna mobilă, aparține Prefecturii.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că are informații conform cărora au existat cereri din partea pacienților pentru urna mobilă, dar cei responsabili nu au făcut demersurile necesare pentru ca alegătorii să aibă acces la vot.

"Domnul Țurcanu, în calitatea lui de președinte de Consiliu Județean, este foarte amenințător și tranșant. În primul rând, să studieze documentele care s-au trimis, iar acum este pentru prima dată incidentul de la spital și am semnale că s-au făcit cereri pentru urna mobilă. Sigur, cei răspunzători vor da socoteală, directorul spitalului și administratorul, sau cei care erau acolo. Noi am făcut demersurile necesare, aceleași documente am trimis și la Psihiatrie, și la TBC și la Penitenciar. Ceilalți au reacționat ca atare, numai la Spitalul Județean nu. Cred că BEJ-ul poate da un răspuns mai sigur", a declarat prefectul Costică Macaleți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
110

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
78

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
242

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...