Trei consilieri județeni, în pericol de a-și pierde mandatele! Vezi cine sunt!

Trei consilieri județeni, în pericol de a-și pierde mandatele! Vezi cine sunt!
Trei consilieri județeni sunt în pericol de a rămâne fără mandat după ce și-au exprimat opțiunile politice, profitând de actul normativ care permite traseismul politic.

Este vorba despre Dorin Ciuștea, Verginel Vacariu și Dumitru Zmău.

În cazul primilor doi consilieri, care au fost aleși pe listele PP-DD, dar mai apoi au optat să activeze ca independenți, președintele Consiliului Județean spune că aceștia nu au respectat legea, pentru că și-au făcut cunoscute opțiunile politice pe data de 29 septembrie, în condițiile în care ei au fost excluși din partid în data de 24 septembrie.

Cât îl privește pe Dumitru Zmău, potrivit lui Florin Țurcanu, inițial acesta a informat în scris că rămâne în PNL, ulterior depunând o altă hârtie prin care informează că s-a înscris în Partidul Liberal Reformator, demersul său fiind în afara legii, după cum susține Țurcanu.

"Acum așteptăm să primim hârtie de la PP-DD că decizia a rămas definitivă, că aveau cinci zile termen de contestație. Cum primim hârtie de la PP-DD vom face toate demersurile pentru a elibera pozițiile domnilor consilieri. Domnul Zmău se înscrie într-un partid care nici nu există. PLR nu există", a declarat Florin Țurcanu.

Proiectele de hotărâre privind înlocuirea celor trei consilier județeni ar urma să fie pe ordinea de zi a ședinței de la sfârșitul acestei luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
311

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
535

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
158

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...