Primarul unei comune din Botoșani, DESTITUIT din funcție!

Primarul unei comune din Botoșani, DESTITUIT din funcție!
Primarul unei comune din județul Botoșani a fost suspendat din funcție, prefectul Costică Macaleți semnând deja ordinul de încetare de drept a mandatului. Decizia a fost luată în urma unei solicitări venită din partea Agenției Naționale de Integritate (ANI). 

Este vorba despre primarului comunei Unțeni, Dumitru Timișag.

Motivul de drept al sancționării disciplinare îl constituie încălcarea de către primarul din Unțeni, Dumitru Timișag, a prevederilor legii privind asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.

Motivul de fapt constă în nerespectarea de către primarul de Unțeni a conflictului de interese prin semnarea la data de 30 decembrie 2008, în calitatea sa de primar, a dispoziției de numire în funcția de consilier personal a soției sale, Artemiza Timișag, iar la data de 29 decembrie 2008, a contractului de muncă al acesteia.

Atribuțile de primar la Unțeni vor fi preluate de viceprimarul comunei, Constantin Paladi, până la organizarea de noi alegeri pentru alegerea unui nou primar.

Timișag a fost decăzut din dreptul de a mai exercita o demnitate publică timp de trei ani de zile.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
284

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
491

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...