Joacă periculoasă: 11 tone de furaje şi 19 arbori, arşi într-un incendiu provocat de un copil de 9 ani!

Joacă periculoasă: 11 tone de furaje şi 19 arbori, arşi într-un incendiu provocat de un copil de 9 ani!
Două familii din satul Coşuleni, comuna Băluşeni, au rămas fără o parte din hrana pentru animale în urma unui incendiu  provocat de nepotul uneia dintre ele, în vârstă de 9 ani.

Flăcările au cuprins şi 19 arbori (salcâmi şi pruni), existând pericolul să se extindă şi la clădirile din cele două gospodării. S-a întâmplat luni, 8 septembrie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului puţin după ora 13.00. Spre locul indicat s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 16 pompieri militari, voluntari şi cetăţeni, aproape două ore.
         
În total, la cele două familii, au ars 11 tone de furaje, 19 arbori şi 10 m.l. dintr-un gard de lemn, pagubele fiind estimate la cca. 2.500 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 65.000 de lei.

I.S.U. Botoşani recomandă locuitorilor judeţului să-şi supravegheze copiii în permanenţă şi să nu lase la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
24

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
314

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
180

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...