Consilierii locali au schimbat locul de desfăşurare al Summer Fest! Vezi unde se va ţine!

Consilierii locali au schimbat locul de desfăşurare al Summer Fest! Vezi unde se va ţine!
Discuţii în contradictoriu în Consiliul Local, de la locul unde se va ţine în acest an Summer Fest.
 
Primarul Ovidiu Portariuc a propus ca ediţia din acest an să fie organizată în acelaşi loc ca şi anul trecut, pe Pietonalul Unirii şi pe o porţiune din Bulevardul Mihai Eminescu.
 
Viceprimarul Eugen Ţurcanu a venit cu un amendament la proiectul de hotărâre iniţiat de edilul-şef al municipiului şi a propus ca acest eveniment să fie organizat în Centrul Vechi.
 
Propunerea sa a fost susţinută şi de alţi aleşi municipali, care au spus că organizarea unor astfel de manifestări în Centrul Vechi poate duce la revitalizarea acestei zone din municipiu, cum de altfel se şi doreşte.
 
"Propun ca zona de alimentaţie publică să fie permisă doar în parcarea Modarom şi pe Pietonalul Transilvaniei", a spus şi Cătălin Alexa.
 
În ciuda încercărilor primarului Ovidiu Portariuc de a-i convinge pe consilieri ca Summer Fest să se desfăşoare în locul propus de el, proiectul a fost respins.
 
"Cred că prezenţa care a fost la evenimentele trecute pe Pietonalul Unirii şi în Centrul Vechi e un criteriu suficient pentru a valida dorinţa botoşănenilor. Putem face şi un sondaj şi 99% dintre botoşăneni ar dori să se desfăşoare tot pe Pietonalul Unirii. Cred că ar trebui să ţinem cont de dorinţa lor pentru că de multe ori dvs. faceţi apel la asta şi de asta ne-au trimis aici. Dacă vreţi să faceţi altfel este dorinţa şi posibilitatea dvs. de a acţiona aşa, fără a ţine deloc cont de dorinţa botoşănenilor", a spus primarul Ovidiu Portariuc.
 
"Sunteţi majoritari în Consiliul Local, închideţi târgul şi cu asta basta",
a spus consilierul PSD Mihai Tincu.
 
"Este foarte clara intentia colegilor din Consiliul Local pentru a organiza un festival care sa nu aiba succes. Sunt subiecte politice, dincolo de vointa botosanenilor. Stiu foarte bine care sunt dorintele botosanenilor in ceea ce priveste locul, pentru ca in perioada in care am fost viceprimar m-am ocupat de organizarea unor astfel de manifestari si in Centrul Vechi si pe Pietonalul Unirii. A fost cea mai buna solutie pe Pietonalul Unirii, chiar daca am nemultumit doua-trei scari de bloc, cred ca pot fi intelegatori cateva zile pe an sa suporte acest festival. Nu cred in reusita acestui festival in Centrul Istoric",
a spus Cosmin Andrei.
 
Consilierii locali au tăiat şi suma de 50.000 de lei propusă de primar spre a fi luată din bugetul local pentru organizarea festivalului. Bugetul Summer Fest va fi de 120.000 de lei, finantarea urmand a fi asigurata exclusiv din donatii si sponsorizari.
 
Summer Fest va avea loc în perioada 21-24 august, în Centrul Vechi.
 
"Doresc succes colegilor din PNL-PDL in organizarea acestui festival", a concluzionat primarul dupa minute bune de discutii pe marginea acestui subiect.

Consilierul local Florin Ghiorghiţă a propus şi un amendament privind constituirea unei comisii formată din consilieri locali care să se ocupe de tot ce înseamnă organizarea acestui festival, inclusiv atragerea de sponsorizări. Din comisie au fost propusi sa faca parte Florin Ghiorghita, Cosmin Andrei, viceprimarii Eugen Turcanu si Catalina Lupascu si specialisti din cadrul aparatului de specialitate al primariei. Cosmin Andrei a refuzat insa a faca parte din aceasta comisie, daca festivalul va fi organizat in Centrul Vechi, amendamentul fiind retras de catre initiator.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
199

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
315

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
118

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...