Reduceri cu cheltuielile de personal la Spitalul Judeţean! Vezi de unde se va tăia!

Reduceri cu cheltuielile de personal la Spitalul Judeţean! Vezi de unde se va tăia!
Planul de măsuri pentru redresarea Spitalului Judeţean Mavromati ar urma să fie discutat în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie ce va avea loc joi, una dintre măsurile propuse de conducerea unităţii spitaliceşti pentru acoperirea deficitului existent la această dată fiind reducerea cheltuielilor cu personalul.

Chiar dacă va fi o măsură dureroasă, cum s-a exprimat Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean, acesta spune că este singura soluţie pentru a scoate spitalul din acest impas în care se află.

“Înainte de plecarea mea în concediu am schiţat un plan de reducere a cheltuielilor cu personalul, pentru că pe partea de bunuri şi servicii s-au făcut eforturi şi s-au redus cu aproximativ 10% cheltuielile. Având în vedere că, cheltuielile de personal reprezintă 85% din totalul contractului cu Casa singura formulă viabilă ca să putem acoperi din deficitul spitalului este să reducem din aceste cheltuieli. Am schiţat acest plan de măsuri, a fost discutat inclusiv cu sindicatele, în sensul înştiinţării lor într-un comitet director. În cursul zilei de astăzi voi avea o discuţie cu conducerea Spitalului Judeţean şi probabil că joi, în Consiliul de Administraţie, se va agrea sau nu planul de măsuri cu elementele propuse. În acel moment dacă va exista un plan care să fie agreat de toată lumea va putea fi făcut public", a declarat Viorel Iliuţă.

Managerul Spitalului Mavromati susţine că dacă se va umbla la cheltuielile de personal, vor fi reduse în principal sporurile variabile, economia care s-ar face fiind de aproximativ 800.000 de lei.

“În contextul prin care trece spitalul pe o anumită perioadă de timp până la rezolvarea problemelor se poate merge pe reducerea acestor sporuri variabile în sensul reducerii lor la minim. Dacă luăm tot complexul de măsuri unele s-ar putea să fie uşor dureroase. Când spun dureroase mă refer la faptul că, de exemplu, la Psihiatrie salariile sunt mici şi sporurile mari iar dacă umbli la sporuri există de fapt o problemă cu salariul omului. În ciuda faptului că sporurile par mari, salariul pe care îl ia salariatul respectiv nu este foarte mare", a mai spus Iliuţă, care este convins că această măsură nu va fi agreată de către sindicalişti.

“Nu mă aştept să avem un acord pentru că rolul lor este să apere drepturile salariaţilor, dar în acelaşi timp trebuie să acceptăm ideea că dacă vrem să funcţionăm în continuare trebuie să facem o mică amputare a drepturilor salariale pentru că altă soluţie nu avem. Sunt unele sporuri care se acordă la plafonul maxim", a conchis managerul Spitalului Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
384

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
680

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
193

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...