Persoane înşelate de un deţinut din Penitenciarul Botoşani!

Persoane înşelate de un deţinut din Penitenciarul Botoşani!
Poliţiştii clujeni cercetează un al treilea deţinut din Penitenciarul Botoşani care colabora pentru înşelarea mai multor clujeni prin metoda "Accidentul". Acesta se "ocupa" strict de partea financiară.

Bărbatul, în vârstă de 23 de ani, ţinea legătura cu anumite persoane din afara închisorii pentru ca acestea să meargă la bancă şi să ridice sumele de bani trimise de către clujeni ca să-şi ajute diferite rude implicate în accidente de circulaţie.

La data de 28 iulie a.c., poliţiştii au extins urmărirea penală pentru complicitate la comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, în forma tentativei, faptă prevăzută de Codul penal, faţă de un bărbat de 23 de ani, din judeţul Iaşi, deţinut în Penitenciarul Botoşani.

Tânărul ar fi acordat sprijin unor bărbaţi care ar fi înşelat şase persoane din judeţul Cluj, prin metoda ‚Accidentul’. În fapt, ar fi găsit persoane dispuse să ridice sumele de bani remise de persoanele vătămate de la unităţi de transfer bancar. Victimelor li se solicitau bani de către un deţinut de 31 de ani, după ce le erau expuse diverse accidente rutiere în care se susţinea că ar fi implicaţi membrii ai familiilor lor.

La data de 3 iulie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat percheziţii în cadrul Penitenciarului Botoşani, cu sprijinul angajaţilor acestei unităţi, pentru documentarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi înşelat mai multe persoane prin metoda ’Accidentul’.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate trei telefoane mobile asupra cărora planează suspiciunea legală că au fost utilizate în vederea obţinerii foloaselor materiale injuste.

Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de aproximativ 12.000 de lei. În prezent, bărbaţii se află în stare de deţinere, fiind condamnaţi la executarea pedespsei închisorii în alte cauze
, au anunţat poliţiştii clujeni.

Sursa: citynews.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
62

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
59

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
133

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...