PSD Botoșani: Domnul Țurcanu să aibă minima decență să nu mai dea vina pe alții pentru propriile sale fapte

PSD Botoșani: Domnul Țurcanu să aibă minima decență să nu mai dea vina pe alții pentru propriile sale fapte
PSD Botoșani respinge categoric acuzațiile președintelui PNL Botoșani, Florin Țurcanu, care a sugerat că social-democrații ar fi contrafăcut filmul care îl arată pe liderul PNL lovind cu violență o persoană.

PSD consideră că obiceiul domnului Florin Țurcanu de a căuta mereu vinovați pentru propriile sale fapte este inacceptabil și nu îi face cinste.

În filmul mediatizat pe plan local și național cel care lovește este președintele PNL, nu PSD. Prin urmare, domnul Țurcanu ar face bine să își asume propriile fapte și să înceteze să mai dea vina pe alții.

Este nedemn pentru domnul Țurcanu să nege ceea ce este atât de evident în materialul video difuzat de presă.

PSD Botoșani nu îi va cere demisia președintelui Consiliului Județean pentru că este clar că dânsul nu ar fi capabil de un asemenea gest de onoare.

În schimb, PSD Botoșani îi cere domnului Țurcanu să aibă minima decență să își asume actul de violență prezentat în acel film apărut în presă și să își ceară scuze față de botoșăneni pentru acel comportament complet inadecvat cu poziția de înalt reprezentant al administrației județului nostru.

PSD Botoșani subliniază că nu a avut niciun amestec în difuzarea acelui material. Filmul respectiv a fost difuzat prima oară de postul național de televiziune Antena 3, care a menționat că l-a obținut din partea unei surse de încredere, fără a face nicio referire la Partidul Social Democrat sau la alte conotații politice.

În opinia PSD Botoșani, problema de fond nu este cine a difuzat materialul video respectiv, ci faptul că președintele PNL Botoșani a fost capabil de un astfel de gest de o violență inacceptabilă  pentru o persoană care deține funcții publice importante în politica și administrația județului nostru. Prin urmare, în loc să caute cine a difuzat filmul în cauză, domnul Țurcanu ar trebui să explice cum a fost posibil să comită acel act de violență.

PSD Botoșani și-a respectat angajamentul făcut la începutul campaniei și nu și-a atacat foștii aliați din USL și s-a abținut să răspundă la atacurile sau jignirile lansate de PNL Botoșani și de alți competitori electorali. Mai mult decât atât, chiar în cazul de față, PSD Botoșani s-a abținut de la orice comentariu electoral care să facă o legătură între gestul violent al domnului Florin Țurcanu și candidatura fratelui său pe listele electorale ale PNL.

Reacția PSD Botoșani a venit doar după ce domnul Florin Țurcanu a încercat – pentru a câta oară? - să dea vina pe competitorii săi politici pentru propriile sale acte și decizii.

În opinia social-democraților botoșăneni, în rândul liberalilor sunt multe persoane de valoare, alături de care au construit proiectul USL în Botoșani și care nu împărtășesc decizia domnului Țurcanu de a forma Alianța Răului cu PDL. Din acest motiv, PSD Botoșani va menține ușa deschisă pentru liberalii de bună credință care doresc să participe în continuare la realizarea proiectului USL și a proiectului "Guvernare pentru Botoșani", pe care ni le-am asumat împreună la alegerile din 2012.

Biroul de presă al PSD Botoșani

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
296

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
511

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...