Basescu, despre plangerea penala: Constat furia pe care a starnit-o achizitionarea cinstita a unui teren

Basescu, despre plangerea penala: Constat furia pe care a starnit-o achizitionarea cinstita a unui teren
Presedintele Traian Basescu reactioneaza la anuntul facut de premierul Ponta conform caruia ii va face plangere penala pentru terenul achizitionat de fiica sa, Ioana, in comuna Nana, spunand ca este greu pentru liderul PSD si pentru "baronii care si-au dobandit terenuri in mod ilegal" sa creada ca ele pot fi cumparate si cinstit.

Afirmatiile au fost facute intr-un comunicat postat, luni, pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

"Afirmatiile de astazi ale domnului prim-ministru sunt in tonul actiunilor si al declaratiilor mincinoase cu care ne-a obisnuit deja si care i-au adus un umilitor renume de mincinos. Pentru simpatia si voturile baronilor locali ai PSD, domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta calca din nou in picioare interesul si nevoile reale ale romanilor, alimentandu-i, insa, si cu minciuna ca terenurile de la Nana ar fi fost achizitionate de familia mea inainte de semnarea contractului de vanzare-cumparare din data de 9 septembrie 2013.

Constat furia pe care a starnit-o achizitionarea cinstita a unui teren, printr-un credit bancar, si uimirea liderilor PSD in fata unei tranzactii corecte si legale a carei investigare cu cat avanseaza mai mult, cu atat confirma ca s-a facut cu respectarea deplina a legii.

Este greu pentru domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta si pentru baronii care si-au dobandit terenuri in mod ilegal sa inteleaga ca acestea pot fi cumparate cinstit, in schimbul unui credit bancar. Obiceiul domniilor lor este sa jefuiasca terenuri de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice `Gheorghe Ionescu-Sisesti` sau de la Agentia Domeniilor Statului (ADS) ", se arata in comunicatul remis presei de Administratia Prezidentiala.

Totodata, seful statului reafirma ca, impreuna cu familia, se pune oricand la dispozitia organelor de ancheta pentru "a dovedi legalitatea acestei tranzactii si pentru a demonta minciuna domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta".

"Fac precizarea ca tranzactia de la Nana este incheiata intre doi subiecti de drept privat, iar platile s-au facut transparent, numai prin banci, putand fi, cu usurinta, controlate de institutiile statului care sunt interesate sa dovedeasca adevarul in acest caz", subliniaza presedintele in incheierea comunicatului remis presei ca reactie la acuzatiile grave aduse luni de premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca PSD va depune o plangere penala pe numele presedintelui pentru "amenintarile" lansate duminica seara la adresa senatorului Gabriela Firea, membru in comisia de ancheta a tranzactiei cu terenuri facuta de Ioana Basescu in judetul Calarasi. Totodata premierul a sustinut ca presedintele a participat la o "spalare de bani".

Raportul comisiei parlamentare a ajuns la final, urmand ca saptamana viitoare sa fie trimis Birourilor Permanente.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
30

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
129

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
82

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...