Poetul botoșănean Dan Sociu refuză premiul de la ICR: "Ţine de un guvern prea scârbos"!

Poetul botoșănean Dan Sociu refuză premiul de la ICR: "Ţine de un guvern prea scârbos"!

   realitatea.net

Dan Sociu a fost desemnat câştigătorul Premiului de Poezie 2013 acordat de Institutul Cultural Român. Însă poetul a anunţat că refuză premiul din motive politice: ICR "ţine de un guvern prea scârbos".

Premiul, în valoare de 3.000 lei, oferit de Institutul Cultural Român, fusese anunţat deja. Premiul "Cartea de poezie a anului 2013" recompensează volumul "Vino cu mine ştiu exact unde mergem", publicat anul trecut de Dan Sociu, la Editura Tracus Arte.

Juriul a fost format din criticii literari Alex Goldiş, Bianca Burţa-Cernat şi Mihai Iovănel, câştigători ai Premiului Tânărul critic literar în cadrul Galei la ediţiile 2011, 2012, 2013.

Acum puţin timp însă, poetul Dan Sociu a anunţat că refuză premiul, deşi juriul care l-a ales e compus din critici pe care-i respectă. Motivul e politica guvernului actual: "le multumesc lui Mihai Iovanel, Alex Goldiș si Bianca Burta-Cernat pentru ca au ales Vino cu mine, stiu exact unde mergem pentru premiul cartea de poezie a anului (nici nu stiam de nominalizare) si mi-ar fi prins bine banii dar nu pot sa iau un premiu de la icr-ul asta si de la ministerul asta al culturii, tine de un guvern prea scirbos, care nu respecta contractele cu noi, e compus din mincinosi patologici, a incalcat (le-a rasturnat) toate promisiunile (si doctrina social-democrata), a batut si a hartuit tarani si protestatari, dispretuieste saracii, e arogant si unsuros, crede ca poate face ce vrea din legi si altele, dupa cum le stim".

Sursa: Realitatea.net

Nascut pe 20 mai 1978 in Botosani, traitor in Capitala, Dan Sociu este tipul nonconformist, boem, genul tanarului scriitor dotat cu destul talent cat sa nu mai aiba nevoie de privilegiile sociale, dar destul de realist cat sa isi faureasca siesi conditii minime de trai in mijlocul societatii. (Botosaneanul zilei - DAN SOCIU, personaj de carte si de viata)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
22

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
308

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
177

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...