Romanul care a impresionat frumos Italia

Romanul care a impresionat frumos Italia
Un roman de 28 de ani, cu o sotie si sase copii acasa, a reusit sa surprinda placut Italia, tara in care stirile despre conationalii nostri au de obicei legatura cu diferite infractiuni. Alin Cioaca, un pizzer aflat de 10 ani in Italia, are insa o poveste care arata ca romanii nu trebuie judecati dupa aparente.

Alin Cioaca lucreaza de sapte ani la o pizzerie din Orsatti, iar zilele trecute a primit de la un client in varsta un plic in care a descoperit, uluit, ca se aflau 32.000 de euro. Iar gestul pe care l-a facut apoi l-a facut vedeta in presa italiana. Desi are acasa sase copii si o sotie de intretinut, Alin a decis ca este corect sa duca banii la politie.

"Cand am deschis plicul, m-am speriat. Am crezut ca este bacsisul meu, dar cand am vazut toti acei bani m-am speriat. Am decis ca nu era corect sa-i pastrez, pentru ca ceva nu se lega. Nu am stat pe ganduri si am mers la politie", a povestit Alin, pentru publicatia La Nuova Ferrara, preluat de rtv.net

Tanarul a explicat ca nu a vrut sa profite de pe urma a ceea ce putea fi o neintelegere. "Nimeni nu ma vazuse luand plicul si as fi putut sa tac, dar nu se cuvenea sa pastrez toti acei bani", spune Alin, caruia barbatul care i-a inmanat plicul i-a spus ca in el se afla "ceva bani". Romanul nici macar nu s-a uitat in plic pe loc, ci l-a deschis abia acasa. La vederea zecilor de bancnote de 50, 100 si 500 de euro, Alin, sotia si copiii lui au amutit. Cum era tarziu au decis sa ascunda "comoara", iar a doua zi la prima ora a mers direct la politie pentru a preda banii.

Politistii l-au gasit in scurt timp pe batranul care ii daduse lui Alin plicul cu bani, dar nu au reusit sa afle de la el ce l-a facut sa-i dea romanului atatia bani.

Gestul frumos al romanului nu a trecut neobservat, politia din Ferrara dand publicitatii un comunicat in care se arata ca romanul "a dat dovada de un mare simt civic, ceea ce este o importanta dovada a faptului ca exista si oameni onesti, indiferent de nationalitatea lor".

"Prea des, insa, ne facem vinovati de faptul ca ne amintim de ei doar in stiri care ii au protagonisti in sens negativ", se mai arata in comunicat.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
205

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
328

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
118

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...