Comasarea spitalelor lasa fara loc de munca 30 de angajati

Comasarea spitalelor lasa fara loc de munca 30 de angajati
Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a declarat ca 30 de angajati de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie, Spitalul de Copii si Spitalul de Psihiatrie, din categoria personalului TESA, nu se vor regasi in noua structura a Spitalului Judetean Mavromati.

Noua structura organizatorica a spitalului, dupa comasare, fost deja transmisa la Ministerul Sanatatii pentru avizare, iar in momentul in care va primi avizul, Consiliul Judetean va aproba structura noii unitati sanitare.

"Eu nu am vazut pana acum vreo reorganizare a unui sistem care sa multumeasca 100%, pe toata lumea. In cazul de fata, noi a trebuit sa punem pe primul plan obtinerea unei finantari mai bune pentru a asigura conditii mai bune de ingrijire a bolnavului, asumandu-ne si acest necaz si anume acela ca nu tot personalul TESA va fi preluat. Aproximativ 30 de persoane nu vor putea fi preluate", a spus Mihai Tabuleac.

Seful CJ a mentionat ca Spitalul Judetean este in continuare penalizat cu 2% si asta intrucat nu a fost clasificat definitiv in categoria a III-a.

"Si acum avem dificultati, pentru ca penalizarea de 2% functioneaza si provoaca niste prejudicii. Nu este in regula, pentru ca intarziindu-se cu adoptarea hotararii nu s-a putut obtine ordinul Ministerului Sanatatii pentru incadrarea in categoria a III-a, in mod definitiv, ci tot raportat la niste conditionalitati. In ceea ce priveste reorganizarea spitalelor, a aparut Hotararea de Guvern in Monitorul Oficial. Lucrul acesta s-a intamplat pe 2 februarie si avem termen 30 de zile ca sa si materializam aceasta comasare", a adaugat Tabuleac.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
28

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
142

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
44

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...