Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

Zeci de curioși sau pasionați de automobile au profitat astăzi de vremea minunată de afară și au ieșit să admire mașinile expuse în Centrul Vechi.

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele chiar și cu mult mai vechi de atât.

Pasionații de mașini au studiat cu atenție caroserii, au cerut detalii cu privire la motor, la istoria vehiculelor. Mulți dintre adulți au venit însoțiți de copii, băiețeii fiind fascinați de mașinile expuse.

Cunoscătorii în tehnica automobilistică au format grupulețe, nu au lipsit poveștile de tinerețe, când pentru mulți bătrâna Dacie a fost cea mai tare aventură.

Nu au lipsit din ”peisaj” mașinile Volvo (din 1988), BMW (din 1973 sau 1991), Skoda (model S100 din anul 1971), ARO (din 1990), Dacia 1300 (din 1979), Volkswagen (model Beetle din anul 1972), Audi ( din 1986) sau Mercedes Benz (din 1982 sau 1985).

Mulți curioși au atras mașinile Chevrolet (model Corvette C3, din 1981), Triumph (model Spitfire, an de fabricație 1947) sau Imperial (marca Crown, an 1963).

Cei mai mulți dintre vizitatori nu au pierdut prilejul de a se fotografia alături de mașinile de epocă.

(Foto, Video: Știri Botoșani / Florin Timofte)































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
836

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
138

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
194

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...