România, pe locul doi în topul ţărilor cu cele mai rapide viteze de internet

România, pe locul doi în topul ţărilor cu cele mai rapide viteze de internet
România se află pe locul doi, întrecută doar de Coreea de Sud, în topul vitezei de acces la internet, clasament în care Germania se află abia pe locul 22, iar Statele Unite ale Americii pe locul 26, conform unui material publicat de NYTimes!

Conform ultimului clasament mondial realizat de compania Pando Networks, pornind de la vitezele de descărcare ale fişierelor mari de pe internet, Coreea de Sud este pe primul loc al vitezei, urmată de România şi de Bulgaria.

Viteza medie de descărcare de pe internet în Coreea de Sud este de 17,20 Mbps, in timp ce in Romania s-a ajuns la 15,27 Mbps, iar în SUA este de doar 4,81 Mbps.

Ungaria s-a plasat la rândul său în faţa SUA, cu viteza medie de descărcare de 4,87 Mbps, în timp ce Franţa şi Marea Britanie s-au plasat chiar mai jos, cu 4,71 Mbps şi respectiv 4,67 Mbps.

În ceea ce priveşte viteza de descărcare raportată pe aglomerări urbane, oraşele din Coreea de Sud ocupă 10 locuri dintr-un clasament de 12 în care Bucureştiul se află pe locul 8 cu o viteză medie de 21 Mbps.

Acest clasament a fost realizat de Pando Networks pornind de la 27 de milioane de descărcări de pe internet de la 20 de milioane de calculatoare din 224 de ţări, în primele 6 luni ale acestui an, informează gerpres, preluând sursa citată.

Concurenta acerba la Botosani!

La Botosani, in acest domeniu, exista o competitie acerba intre Diginet, Romtelecom si UPC. Astfel, daca in oferta Romtelecom pentru Botosani viteza de acces la internet este de pana la 20 Mbps, la UPC pana la 20 Mbps, la Diginet ajunge pana la 99 Mbps, situatie din care rezulta ca, la Botosani, unde valorile se situeaza peste media nationala, cei doi mari operatori nationali, Romtelecom si UPC, au fost depasiti net de catre Diginet.

VEZI AICI RAPORTUL COMPANIEI PANDO NETWORKS!

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
1

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
409

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
723

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...