Cât de mult cântăreşte cunoaşterea unei limbi străine la angajare

Cât de mult cântăreşte cunoaşterea unei limbi străine la angajare
Unul din cinci angajaţi nu ar fi obţinut locul de muncă actual dacă nu ar fi ştiut o limbă străină, potrivit unui sodaj BestJobs. Conform sondajului, cunoaşterea a cel puţin unei limbi străine reprezintă un avantaj la angajare pentru 67% din respondenţi.

Dintre aceştia, 25% spun că nu ar fi obţinut locul de muncă actual dacă nu ar fi ştiut o limbă străină, în timp ce 42% consideră că este importantă cunoaşterea unei a doua limbi, deşi nu o vorbesc la locul de muncă.

În acelaşi timp, cunoaşterea unei limbi străine nu este o mare problemă în gasirea unui loc de muncă pentru 13% dintre angajaţii români, iar 20% au declarat că vorbesc mai mult de o limbă străină însă acest lucru nu i-a ajutat să îşi găsească un job.

Salariul unui cunoscător a două limbi străine, engleză şi o limbă "rară", angajat într-o multinaţională variază între 500 şi 700 de euro lunar, pentru un nou angajat şi pot ajunge la 1.200 de euro pe lună în cazul celor care deţin o funcţie de conducere, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii firmei de recrutare Lugera & Makler, conform Realitatea.net.

Cele mai multe joburi pentru vorbitorii de limbi străine sunt oferite de firmele de servicii externalizate de tip call center, firmele de traduceri, dar şi cele de IT.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
6

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
38

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
98

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...