Se infiinteaza Centrul "Romania Digitala", prin comasarea a trei institutii din subordine

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) va comasa trei institutii aflate in subordinea sa, transformandu-le in Centrul "Romania Digitala", a anuntat marti Valerian Vreme, ministrul de resort, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa.

Astfel, Centrul National de Management pentru Societatea Informationala, Centrul National Romania Digitala si Centrul National de Supercomputing se vor comasa si se va infiinta Centrul "Romania Digitala".

Centrul "Romania Digitala" se va ocupa de gestionarea Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP), Sistemului National Electronic de Plata a Taxelor si Impozitelor – Ghiseul.ro, Sistemului Electronic National (SEN), Serviciului de Atribuire Electronica a Autorizatiilor de Transport (SAET), Punctului de Contact Unic (PCU).

"Prin unirea celor trei centre se vor desfiinta 6 posturi de conducere, va exista un singur presedinte si se vor reduce cheltuielile administrative, precum si cheltuielile cu personalul, activitatea devenind mult mai flexibila si eficienta", se arata in comunicatul de presa.

Ministrul a declarat ca exista un proiect de HG care prevede toate aceste schimbari, insa acest act normativ nu poate fi consultat in sectiunea de transparenta decizionala a site-ului MCSI.

De asemenea, potrivit documentului de presa, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radiocom) va fi si ea reorganizata, 450 de posturi urmand a fi desfiintate.

"In vederea eficientizarii companiei s-a urmarit reducerea cheltuielilor legate de personal, cheltuielilor legate de deplasari, precum si reducerea sporurilor de responsabilitate si complexitate", explica reprezentantii MCSI in comunicatul de presa.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
113

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
131

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
33

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...