UTIL: Cati bani poti sa iei pe telefonul sau laptopul tau vechi!

UTIL: Cati bani poti sa iei pe telefonul sau laptopul tau vechi!

   Mediafax

Ai un mobil mai vechi sau un laptop si vrei sa le schimbi cu unele mai noi, dar nu-ti ajung banii? O solutie ar fi programul buy-back pentru telefoane mobile! Iar aici poti apela chiar la operatorii de telefonie mobila sau la magazinele online de profil. Suma pe care o primesti difera de la caz la caz si tine de starea in care se afla produsul dat la schimb.

Cum este evaluat telefonul

La Orange, daca telefonul este in perfecta stare de functionare, acesta va fi evaluat si vei primi un cupon de reducere in functie de cat de functional este. De exemplu, sa luam un model de telefon mai vechi - Nokia 3110. Daca modelul este in perfecta stare de functionare, atunci primesti 10 euro.

In schimb pentru iPhone 3G primesti 40 de euro. Un pret destul de mic tinand cont ca un model nou costa in jur de 300-400 de euro.

Pentru un Nokia N97 primesti 61 de euro.

Daca telefonul tau nu este in lista operatorului de aici, dar este functional, vei primi in schimbul lui un cupon de reducere de 10 euro (TVA inclus).

Atentie insa! Cei de la Orange spun ca nu poti da la schimb mai mult de cinci telefoane anual. Cuponul de reducere poate fi folosit la achizitia unui nou telefon, a unui laptop sau a unui alt accesoriu din magazinele Orange.

Si in magazinele Internity, care vand telefoane si abonamente Cosmote, poti sa-ti cumperi un telefon la pret de buy-back.

Primesti si 50% din pretul telefonului

Oferte ai si din partea site-urilor online care nu mentioneaza insa cat de mare este reducerea. Oferte ai la mobilulmeu.ro si la etelefon.ro.

In al doilea caz, vei primi intre 30-50% din pretul telefonului respectiv nou. Asta inseamna ca, in cazul unui telefon HTC Desire de 350 de euro vei primi jumatate din ea, daca telefonul este in perfecta stare. In plus, beneficiezi de schimbarea mobilului nou plus o diferenta de bani daca valorile sunt egale.

Chiar si asa, reprezentantii magazinului spun ca nu accepta toate modelele de telefoane. Te califici pentru programul lor de buy-back daca ai un telefon: Nokia, Apple, Samsung, Sony Ericsson, HTC, Motorola, LG si Blackberry.

"Rabla" si pentru laptopuri

Daca nu planuiesti sa-ti schimbi telefonul, insa ai probleme cu laptopul si te gandesti sa-l schimbi insa nu ai bani de unul nou, firmele au inventat si "Rabla" pentru laptopuri.

Chiar si asa, trebuie laptopul nu trebuie sa aiba vreo tasta lipsa si nici mai mult de 5 pixeli "morti" pe display si sa nu fie dintr-o generatie prea veche.

Cati bani primeste? Se scade procentual intre 10 si 60% din pretul produsului la momentul in care face se face schimbul (nu din pretul pe care l-ati platit anterior deoarece e posibil ca pretul produsului sa fi scazut). De exemplu, daca notebookul tau costa acum 1.500 de lei si l-ai cumparat de 4 luni, din aceasta suma se scade 20%.
 

Exista si magazine care dau un cupon de reducere de 50 de dolari pentru o anume marca de laptop.


Sursa: incont.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
3

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
28

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
91

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...