SANATATE - Tarata de grau trateaza mai multe boli

In vremuri de demult, tarata de grau era folosita ca hrana pentru animalele din gospodarie si la fabricarea borsului. In nevoia lor de a-si trata bolile de care sufereau, oamenii au folosit tarata ca leac pe cand medicamentele de sinteza inca nu se produceau.

Tarata este foarte bogata in vitaminele din grupul B, cu exceptia vitaminei B12, minerale, sodiu, potasiu, magneziu, calciu, si aminoacizi. Datorita compozitiei sale, tarata are numeroase proprietati medicinale. Astfel, taratele regleaza digestia, sunt emoliente, laxative, nutritive, remineralizante, reconfortante, tonic general.

Apa de tarata vindeca diareea. Intr-un litru de apa plata se pun patru, cinci linguri de tarate, se amesteca bine si se lasa vasul acoperit, peste noapte, timp de 8, 10 ore. Dimineata se strecoara si zeama se bea peste zi, cu inghitituri mici, la temperatura camerei sau usor incalzita.

Ca leac impotriva constipatiei se iau doua, patru linguri de tarate inmuiate, cateva minute, in apa calduta, nu mai mult de temperatura corpului, sau in lapte cald.

Impotriva tusei ori a racelilor puternice se pun pe pieptul bolnavului comprese cat mai fierbinti cu tarata de grau dupa ce locul a fost uns cu grasime de porc, unt sau ulei. La acest procedeu sa se apeleze de preferinta, seara, si bolnavul sa nu mai iasa din casa pana a doua zi.

Furunculele si cosurile se vindeca daca se pun peste ele comprese cu tarate calde stropite cu otet de mere.

Apa de tarate are darul de a curata pielea in profunzime, de a-i reda stralucirea si tineretea, de a o catifela. Si astazi exista medici care cunosc proprietatile taratei si care recomanda mamelor sa faca baie cu apa de tarate nou-nascutului pentru curatarea pielii.

Daca nou-nascutului baia cu apa de tarate ii face bine, cu siguranta, face acelasi lucru si la maturitate daca exista persoane care cred si accepta sa faca doua, trei bai, macar primavera.

"Zabalutele" sunt crapaturi care apar la coltul buzelor din cauza unui aparat dentar prost adaptat sau a infectiei. De cele mai multe ori, tratamentul extern nu da nici un rezultat deoarece este ignorata principala cauza: lipsa vitaminei B2.

O cura de doua, trei saptamani cu tarate care mustesc de vitamina B, doua lingurite de tarata intr-un pahar cu apa plata, usor incalzita, vindeca "zabalutele" fara sa mai fie nevoie de tratament extern. Pentru ca sunt cam inecacioase, copiilor li se poate da zeama de tarate care are acelasi efect. (ziare.com)

 

 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste jumătate din cazurile de la UPU pot fi tratate la medicul de familie. Plan pentru reducerea aglomerației!

astăzi, 19:57

Ministrul Sănătății a anunţat că aduce medicii de familie şi în unităţile de primiri urgenţă. Scopul este să reducă aglomerația din camerele de gardă și să grăbească triajul p...

„Nici dacă mi-l aduce, nu-l mai primesc!”. Unul dintre cei mai talentați fotbaliști din Superliga, pus la zid de Leo Grozavu!

astăzi, 19:08

Leo Grozavu a spus că Hervin Ongenda este un capitol închis definitiv pentru el atât timp cât o va mai antrena pe FC Botoșani. Hervin Ongenda este unul dintre fotbaliștii ...

Ministrul Economiei a intrat de 2 săptămâni în Guvern și se declară șocat de tupeul bugetarilor: Și-au mărit salariile de 5 ori!

astăzi, 18:33

Ministrul Economiei, Radu Miruță, se declară șocat de modul în care mulți bugetari înțeleg situația grea prin care trece România. Miruță a dat ca exemplul Șantierul Naval M...