Retrospectiva sportivă a anului 2019: Ianuarie și Februarie!

Retrospectiva sportivă a anului 2019: Ianuarie și Februarie!

Despre anul 2019 se poate spune că a fost unul dintre cei mai prosperi ani pentru sportul botoșănean din ultima perioadă. Deși au fost și momente grele, anul 2019 a fost unul reușit, iar în zilele următoare vom publica câteva materiale pentru a recapitula toate evenimentele sportive ale anului.

Luna Ianuarie a fost o lună de marcantă pentru echipele de club.

Deși în trecut existau schimbări majore, anul acesta FC Botoșani a efectuat doar 2 transferuri: Marcel Holzmann și Laurențiu Buș. De asemenea, în luna ianuarie a avut loc și telenovela "Rockstof", atunci când un atacant argentinian, venit de la Boca Juniors, a fost oprit din drumul către Botoșani de Hermanstadt. Atacantul nu a confirmat, iar în prezent acesta joaca în liga a doua, la Rapid.

Perioada meciurilor amicale a fost una benefică pentru trupa pregătită, atunci, de Liviu Ciubotariu, obținând rezultate notabile, de exemplu, o victorie împotriva lui Ludogorets.

Nici CSM Botoșani nu a schimbat prea mult în perioada de transferuri, Bogdan Doboș fiind singura noutate din lotul antrenorului de atunci, Bogdan Muraru.

Pe de altă parte, botoșăneanul Florin Andone a fost aproape de lovitura carierei. Mai multe surse neoficiale au afirmat că acesta este în vizorul Barcelonei, dar acest transfer nu a mai avut loc.

Luna februarie a debutat cu dreptul pentru FC Botoșani, trupa lui Liviu Ciubotariu obținând două victorii, cu Chiajna și Voluntari, care făceau ca echipa noastră să fie aproape de Play-Off.

Un botoșănean a alergat în maratonul The Speed Project, dintre Los Angeles și Las Vegas. Este vorba de Alex Corneschi.

CSM Botoșani pierdea la Vaslui(43-19), și la Polivalentă, împotriva echipei CNOT Brașov (31-36), în Divizia A.

Pe Stadionul Municipal a avut loc meciul de rugby dintre selecționatele masculine ale României și a Germaniei, terminat cu victoria stejarilor, 38-10.

FC Botoșani o învingea pe Dinamo, în deplasare, scor 2-1, și îi elimina pe aceștia din cursa pentru Play-Off. Trupa lui Liviu Ciubotariu mai avea nevoie de 4 puncte în 2 meciuri pentru a prinde ultimul loc de la "masa bogaților". În primul meci, Botoșani făcea egal, pe teren propriu, cu Gaz Metan, urmând ca peste o săptămână să fie învinsă de Viitorul, trupa lui Gică Hagi fiind cea ce a ajuns în Play-Off, în timp ce FC Botoșani a participat, pentru încă un sezon, în Play-Out.

Răzvan Oaidă semnează cu FCSB, pentru 700.000€, dar rămâne la FC Botoșani până în vară.

Clubul de Box "Felix" a câștigat 3 trofee în Cupa României.

(Iosif Pintilie)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul; Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare (Harţi)

astăzi, 07:00

Trecerea la Domnul a Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan se prăznuieşte în fiecare an la 26 septembrie, zi în care s-a arătat pe larg şi viaţa sa deosebită. Astăzi, cinstim...

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
234

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
81

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...