Leo Grozavu: "Ştiam că o să trecem şi prin momente mai grele". Vezi ce spune antrenorul despre vedetele echipei!

FC Botoșani a pierdut, sâmbătă seară, cu scorul de 3-1, meciul cu Poli Iași, iar la finalul partidei, antrenorul Leo Grozavu a vorbit cu presa mai multe minute, încercând să-și explice momentul prin care trec jucătorii.

Leo Grozavu: "Ştiam că o să trecem şi prin momente mai grele". Vezi ce spune antrenorul despre vedetele echipei!

Tehnicianul a vorbit mai întai despre meciul cu CSM Poli Iasi, despre a spus că a încercat să vină cu jucatori proaspeți, dar aceștia nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. 

"E destul de greu de vorbit după un asemenea rezultat şi la o asemenea prestaţie. Trebuie să ni le asumăm, nu avem ce face. Al doilea joc acasă în care jucăm cu doi oameni în minus. Dacă la meciurile trecute avem scuza că poate am fost dezavantajaţi în mod flagrant, de data asta nu mai avem ce comenta. Nu am văzut faza cu Golofca, el se jură că nu a făcut mare lucru, a fost eliminat. S-a creat şi o psihoză, toată lumea când vine la Botoşani parcă vine pe un alt tărâm, se aşteaptă ca toată lumea să sară la gât, să lovească. Din păcate îi avem pe cei doi siamezi care iau cartonaşe roşii. Iaşiul a ajuns prima oară la poarta noastră în minutul 23. La primul şut din lovitură liberă am primit gol. Al doilea, penalty. Am încercat să facem şi nişte schimbări în echipă, să mai venim cu sâmge proaspăt. Avem jucători care nu trec prin cea mai bună formă. Am încercat cu alţii dar nici ăştia nu au avut prea mult succes. Mergem înainte, vom vedea ce se va întâmpla în iarnă", a declarat Leo Grozavu.

Acesta a mai spus că se aștepta mai mult de la jucătorii cu experiență din echipă, cum ar fi Mihai Roman, Victoraș Astafei sau Willie, dar crede că aceștia au acest randament pentru că nu au facut pregatirea fizică în vară.

"Suntem un club mic care nu are posibilităţi să aducă jucători de valoare. Transferăm şi noi ce putem, cum putem. Când toată lumea era super entuziasmată, visa pe la play-off, la cupe europene, am spus că ne-am depăşit un pic condiţia în anumite momente. Din păcate nu avem un golgheter sau cel pe care îl avem nu reuşim să-l folosim. La ultimul meci în care a jucat, Fulop a dat două pase de gol. E greu să dai gol fără un golgheter. Necâştigând de atâtea etape, jucătorii şi-au pierdut încrederea. Ne-au ieşit jucători importanţi din echipă, nu avem cu cine să-i înlocuim. Îţi trebuie lideri în teren care să tragă echipa după ei. Mulţi dintre jucători au venit fără pregătire, au venit în timpul campionatului, nu pot să ducă efortul care se cere etapă de etapă. Cei mici, când au avut posibilitatea să joace, nu au rupt gura târgului. Jucătorii de la care aşteptam mai mult nu au reuşit. Nu vreau să acuz pe cineva. Eu am spus în vară că va fi un sezon greu. Din păcate s-a adeverit. Cu toţii ne dorim mai mult dar în momentul de faţă atât putem. O să discutăm cu conducerea. Am plecat în vară cu un lot care nu ne îndreptăţea să sperăm la foarte mult. Ne-am depăşit puţin condiţia, toată lumea era entuziastă dar am ştiut că nu aia era faţa noastră adevărată. Ştiam că o să trecem şi prin momente mai grele, nu m-am aşteptat să vină acest final. Tot concursul de împrejurări, cu eliminări, accidentări, ne-a dat peste cap”, a spus Grozavu.

Leo Grozavu a încheiat conferința de presă cu precizarea că este greu să-i sancționeze pe jucători pentru aceste cartoanșe roșii încasate în mod repetat, pentru că și-așa salariile sunt mici și neplatite la timp.

"Cu ce să-i sancţionăm? Nici nu avem ce să le luăm. Aici e o problemă. E foarte greu să ţii un grup cu o anumită disciplină, atâta timp cât nu poţi să..,de unde să le luăm, din ce nu iau? Iau când şi când. E destul de greu. La noi nu sunt aşa mari problemele ca în alte părţi. Şi aşa nu iau mult, le mai luăm şi din ăia. Nu ştiu dacă îi poate motiva. Am încercat multe lucruri cu care să vin în ajutorul lor dar nici asta nu a fost o soluţie", a încheiat Leo Grozavu.

 

Spune-ne opinia ta