Ionuţ Lupescu şi Costel Gâlcă, în vizită la Botoşani, în campania de alegeri la FRF

Candidatul la şefia Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, alături de Costel Gâlcă, membru al generaţiei de aur, au venit, vineri, la Botoşani în campania pentru alegerea noii conduceri a FRF. 

Ionuţ Lupescu şi Costel Gâlcă, în vizită la Botoşani, în campania de alegeri la FRF

Cei doi s-au întâlnit cu primarul Cătălin Flutur şi ambele părţi s-au declarat, la final, optimiste după întrevedere. Ionuţ Lupescu a menţionat că vrea să modifice legislaţia în domeniul sportului, nu numai cu privire la fotbal, privind proiecte ce pot fi dezvoltate de autorităţile locale pentru că în prezent acestea sunt cel mai mare finanţator al fenomenului. 

"Nu numai oameni privaţi sunt finanţatori, fotbalul românesc depinde în proporţie de 90-95% de fonduri şi de la autorităţile locale. Am venit astăzi să ne vedem cu domnul primar, ne cunoaştem de foarte mult timp, de când aduceam echipa naţională de tineret aici, la Botoşani, dacă va aduceţi aminte când am pierdut din păcate barajul cu Anglia. Mi-a făcut mare plăcere să îl revăd. Motivul meu principal este de a putea face o legislaţie permisivă pentru autorităţile locale ca să poată să dezvolte corect sportul, nu numai fotbalul. Mă bucur foarte mult că am găsit în domnul primar un sprijin. Am discutat şi despre fotbal, şi domnul primar e un mare microbist", a declarat Ionuţ Lupescu. 

La rândul său, Cătălin Flutur a menţionat că ar dori o schimbare a regulamentului privind votarea conducerii FRF în sensul oferirii unei reprezentativităţi mai însemnate cluburilor importante. De asemenea, acesta a transmis candidatului FRF că ar trebui o mai mare aplecare către juniori pentru că ei sun baza sportului. 

"Am vorbit şi despre partea de infrastructură sportivă. Am vorbit şi despre atenţia pe care ar trebui să o acorde pe viitor juniorilor pentru că aici este baza. Nu prea înţeleg eu şi m-am lămurit acum prin regulament cum orice club de futsal are vot exact cât o echipă care este în divizia naţională. Părerea mea este că ar trebui schimbat ceva şi la regulament pentru că fenomenul este important pentru toată lumea, dar trebuie să se meargă pe un grad de reprezentare. Cei din liga naţională să aibă 30%, cei din fotbalul feminin încă 30%, juniorii 30% şi futsal 10%. Altfel nu ştiu dacă la această competiţie, pentru că este vorba de alegeri, câte persoane care cunosc fenomenul vor vota", a afirmat ediul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
114

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
23

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
433

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...